“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Köy izle

-

The Village

5.7/ 10
1 1

Köy filminin bilgileri The Village

6.4
Köy 6.4 Türkçe Altyazı 2004 1080p
Film Süresi

108 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriGizem Filmleri Yönetmen

Sam Mercer

Oyuncular

Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody, William Hurt, Sigourney Weaver, Brendan Gleeson, Cherry Jones, Celia Weston, John Christopher Jones, Frank Collison

Village 2023, izleyicileri Yu Katayama'nın hayatına daldıran, düşündürücü bir Japon filmidir. Bu film, bir zamanlar kusursuz bir köyün şimdiki zamanda bir çöplüğe dönüşen sert gerçeklerini ortaya çıkararak, çağdaş gerçekliklerle eski gelenekleri bir araya getirir ve son derece güncel bir şekilde sunar.

Kamonmura'nın ıssız ancak resmedilesi güzel bir sakininden olan Yu Katayama, geçmişi tarafından zincirlenmiştir. Annesinin borcunu ödemek için bir çöp tesisinde çalışarak, umutsuz ve hayalsiz bir yaşam sürer. Ancak çocukluk arkadaşı Misaki Nakai'nin Tokyo'dan dönüşü, onun sert varoluşuna bir umut ışığı getirir.

Bazı seyirciler, filmde Japonya'nın kademeli anlatı yapısından ilham alan tempodan zorlanabilirler. Hollywood büyük yapımlarından hızlı tempolu anlatı bekleyenler, bu durumu alışılmadık bulabilir ve alışmak için zaman gerekebilir.

Ancak alıştıktan sonra, bu acelesiz yaklaşımın karakter gelişimi ve tematik açıdan zengin malzemenin incelikli nüanslarını nasıl yükselttiğini inkar etmek mümkün değildir.

Filme Yorum Yaz