İntikam iyi bir şey değil Mathilda, unutmak daha iyi. Birini öldürdükten sonra hiçbir şey aynı kalmaz. Hayatın ebediyen değişir.' Leon: The Professional (1994)

Nimona izle

-

Nimona

7.5/ 10
1 1

Nimona filminin bilgileri Nimona

7.5
Nimona 7.5 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

101 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriAnimasyon FilmleriMacera FilmleriNetflix Filmleri Yönetmen

Nick Bruno, Troy Quane

Oyuncular

Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed, Eugene Lee Yang, Frances Conroy, Lorraine Toussaint, Beck Bennett, RuPaul, Indya Moore

"2023 yapımı Amerikan bilgisayar animasyonlu filmi Nimona, bir bilim kurgu macera komedisi olarak karşımıza çıkıyor. Film, ND Stevenson'ın 2015 tarihli aynı adlı çizgi romanından esinlenmiştir ve yönetmenliğini Nick Bruno ve Troy Quane üstlenmiştir. Başrollerinde Chloë Grace Moretz ve Riz Ahmed'i barındıran film, bir şövalye tarafından suikasta hedef alınan ve şekil değiştirebilme yeteneğine sahip bir genç kız olan Nimona'nın hikayesini anlatıyor.

Film, Blue Sky Studios tarafından yapılmış ve 2020'de gösterime girmesi planlanmıştı. Ancak, Blue Sky'ın ana şirketi 21. Yüzyıl Fox'un Walt Disney Company tarafından satın alınmasının ardından, filmdeki LGBTQ temaları nedeniyle Disney liderliği tarafından baskı gördü ve defalarca ertelendikten sonra Blue Sky'ın 2021 Nisan'da kapanmasıyla iptal edildi. Ancak, 2022'de Annapurna Pictures proje canlandırdı ve Netflix global dağıtımını üstlendi.

Nimona, 14 Haziran 2023'te Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve 30 Haziran 2023'te Netflix'te yayınlandı. Film, animasyonu, temaları, mizahı, karakterleri, kaynak materyale sadakati, müzikal skoru ve seslendirme performansları (özellikle Moretz ve Ahmed) için eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı."

Filme Yorum Yaz