"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

The Burning izle

-

The Burning

6.2/ 10
1 1

The Burning filminin bilgileri The Burning

6.2
The Burning 6.2 Türkçe Dublaj 1981 1080p
Film Süresi

91 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriKorku FilmleriYasaklı Filmler Yönetmen

Brad Grey

Oyuncular

Brian Matthews, Leah Ayres, Brian Backer, Larry Joshua, Jason Alexander, Ned Eisenberg, Carrick Glenn, Carolyn Houlihan, Fisher Stevens, Lou David

"The Burning," 1981 yılında çekilen ve bir korku-slasher filmi olarak sınıflandırılan bir Amerikan yapımı bir filmidir. Tony Maylam tarafından yönetilen film, klasik slasher filmlerinin öğelerini içerir ve genç kampçıların ormanda seri katilin saldırısına uğramasını anlatır. İşte "The Burning" filminin özeti:

Film, Camp Blackfoot adlı bir yaz kampında geçer. Kampın yönetimi, sorumsuz bir şekilde genç delikanlı Cropsy'nin (Lou David) korkunç bir şaka sonucu yüzünün yanmasına neden olur ve Cropsy dehşet içinde yanar. Beş yıl sonra, Cropsy hastaneden taburcu olur ve şimdi yüzü tamamen yanmış, deformasyona uğramış bir halde intikam almaya kararlıdır.

Cropsy, New York'ta yaşayan bir grup genç kampçının yaz tatili sırasında kamp yapmaya karar verdiği "North Sea Cottages" adlı izole bir bölgeye gider. Ancak kampçılar ve özellikle bir grup genç, ormanda yaşayan Cropsy'nin hedefi haline gelirler.

Cropsy, keskin bir makasla gençleri öldürmeye başlar ve onları dehşet içinde takip eder. Film boyunca, Cropsy'nin kurbanlarından kaçmaya çalışırken yaşadıkları korku ve gerilim anlatılır. Özellikle ormanın içinde ve karanlıkta geçen sahneler, gerilimi artırır.

"The Burning," 1980'lerin slasher filmleri döneminin bir örneğidir ve bu türün klasik öğelerini içerir: bir seri katil, genç ve savunmasız kurbanlar, kanlı öldürme sahneleri ve gerilim dolu anlar. Film, slasher türünü sevenler için bir kült klasiği haline gelmiştir.

Filme Yorum Yaz