"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Ölümcül Deney: Dehşet Adası izle

-

Resident Evil: Death Island

5.9/ 10
1 1

Ölümcül Deney: Dehşet Adası filminin bilgileri Resident Evil: Death Island

5.9
Ölümcül Deney: Dehşet Adası 5.9 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

87 Dakika

Ülke

Japonya

KategoriAksiyon FilmleriAnimasyon FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Eiichirô Hasumi

Oyuncular

Matthew Mercer, Nicole Tompkins, Kevin Dorman, Stephanie Panisello, Erin Cahill, Salli Saffioti, Daman Mills, Lucien Dodge

1998 yılında Raccoon City olayları başladığında, Umbrella Corporation, yüksek rütbeli Umbrella yöneticilerini ve hükümet yetkililerini tahliye etmeye yardımcı olması için özel bir askeri şirket kiralar. Şirket, Carl, JJ ve Dylan Blake gibi üyelerden oluşan 6. Birim'i görevlendirir, ancak hepsi JJ ve Dylan dışındakiler, zombiler tarafından ısırılırlar. Ekip, merkeze çağrı yaparak tahliye ve tıbbi yardım istemeye çalışır, ancak meslektaşlarını karantinaya alıp daha sonra öldürmeleri talimatı alır, bu da JJ'yi şaşırtır ve Dylan'ı öfkelendirir. İkili, enfekte askerler onlara saldırdığında tartışır ve JJ ısırılır. Umutsuzlanan Dylan, JJ'yi sonunda öldürür.

2015 yılında, San Francisco, California'da Güvenlik Operasyonları Bölümü (DSO) ajanı Leon S. Kennedy ve Sahada Operasyon Desteği (FOS) ajanı Ingrid Hunnigan, DARPA araştırmacısı ve robotik mühendis Doktor Antonio Taylor'ı yabancı güçlere sınıflandırılmış bilgi satmakla suçlamak için gözaltına almakla görevlendirilirler. Leon, Taylor'ın son olarak bilinmeyen bir grup tarafından kaçırıldığını ve San Francisco Polis Departmanı S.W.A.T. ekibi tarafından kovalandığını öğrenir. Leon kaçırıcıları durdurmaya çalışır, ancak Maria Gomez adlı bir suçlu, geçen yılki karşılaşmalarında hayatta kalan kişi, onu engeller.[e] Bu sırada Biterrorism Güvenlik Değerlendirme Birliği (BSAA) danışmanı Rebecca Chambers, insanların gizemli bir şekilde gelişmiş T-virüsünü kaparak öldüğü on iki vakayı Ajan Chris Redfield'a bildirir ve vücutlarında iğne izleri bulunmuşlardır. Chris, Albert Wesker'ın zihnini kontrolü altında geçirdiği zaman nedeniyle Jill Valentine'ın operasyona katılmasını engellemek ümidiyle onunla buluşur,[f] ancak Jill bu teklifi reddeder.

Chris ve Jill, Rebecca ve Chris'ın kız kardeşi Claire Redfield ile bir araya gelir ve bulgularını tartışır. Claire, Chris'ın davasındaki kurbanlarla aynı T-virüsü türüyle enfekte bir orka keşfettiğini ve bu olayın yakın zamanda birkaç eksik balina ile yaşandığını açıklar. Mevcut virüs türü daha önce BSAA tarafından karşılaşılanlara benzer olduğu için, mevcut aşılarının yeterli olacağına inanırlar. Ulusal Deniz Koruma Alanı'nın yakınlığı nedeniyle, grup turist olarak oraya gider. Kanalizasyonları keşfederken, Jill Leon ile karşılaşır ve ona Lickers'ı püskürtmeye ve nihayetinde silah deposuna ulaşmalarına yardım eder. Burada, insanları enfekte etmek için kullanılan sivrisinek benzeri dronların planlarını bulurlar ve daha sonra Dylan tarafından yakalanarak Taylor'ın bulunduğu hücreye atılırlar. Dylan, dronları kullanarak Redfield'ları ve Leon'u enfekte eder ve ardından Glenn Arias'ın suç örgütünü ele geçirdiğini ve Maria ile güçlerini birleştirdiğini açıklar. Maria, babası Diego'nun ölümünden intikam almak istemektedir. Dylan, planlarını gerçekleştirmek için kaçar. Jill, Dylan'ı kovalarken, Rebecca Leon ve Redfield'ları iyileştirir ve Leon sonunda Maria'yı öldürür.

Redfield'lar, Jill, Leon ve Rebecca, kendini biyolojik bir organik silah (B.O.W.) ile birleştiren Dylan ile savaşmak için tekrar bir araya gelir. Dylan, dronları kontrolünü ele geçirir ve onları enfekte etmeye programlar, böylece Jill, Leon ve Chris, onu patlayıcılar ve roketatar ile öldürebilirler. BSAA grubu kurtarma helikopterlerini beklerken, Chris Jill'in kahramanlığını övüyor.

 
 
Filme Yorum Yaz