"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Fatmagül'ün Suçu Ne izle

-

Fatmagül'ün Suçu Ne

5.2/ 10
1 1

Fatmagül'ün Suçu Ne filminin bilgileri Fatmagül'ün Suçu Ne

5.2
Fatmagül'ün Suçu Ne 5.2 Yerli Film 1080p
Film Süresi

82 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriYeşilçam Filmleri Yönetmen

Süreyya Duru

Oyuncular

Hülya Avsar, Aytaç Arman, Ayberk Çölok, Cengiz Sezici, Ihsan Yüce, Menderes Samancilar, Burhan Gökhan, Hakan Öktem

Film, "Fatma Gülün Suçu Ne?" (1986) bir köy kızının hayatını ve tecavüze uğraması sonucu değişen yaşamını anlatıyor. Fatmagül (Hülya Avşar), genç ve masum bir köylü kızıdır ve hayatı, dört erkek tarafından tecavüze uğradığı gece kökten değişir. Bunlardan üçü zengin çocuklardır ve Fatmagül'ün tek koruyucusu olan devlet, suçluları yakalar ve hapse atar. Ancak zengin çocukların aileleri, suçlardan kurtulmak için fakir olan dördüncü çocuğu kullanır. Onu Fatmagül ile evlenmeye ikna ederler. Bu, Türk yasalarına göre tecavüze uğrayan kadının tecavüzcüsü ile evlenmesi durumunda davayı düşürür.

Fatmagül, tecavüzcüsü olan bu adamla evlenmeye zorlanır, bir süre sonra ondan hamile kalır. Ancak hamile olduğunu öğrendiğinde, adam öfkeyle ona saldırır ve hamile olduğu çocuğunu kaybetmesine sebep olur. Bu trajik olay sonrasında adam, Fatmagül'ün tecavüzde hiçbir suçu olmadığını ve asıl suçluların kendileri olduğunu fark eder.

Bu film, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, cinsel şiddet ve adalet temasına odaklanır ve seyircilere, bir kadının tecavüzün travmasını nasıl aştığını ve kendi gücünü bulduğunu anlatır. "Fatma Gülün Suçu Ne?" Türkiye sinemasının en etkileyici ve çarpıcı dramalarından biridir.

Filme Yorum Yaz