“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Hitler'e Suikast izle

-

Elser

6.9/ 10
1 1

Hitler'e Suikast filminin bilgileri Elser

7.0
Hitler'e Suikast 7.0 Türkçe Dublaj 2016 1080p
Film Süresi

114 Dakika

Ülke

Almanya

KategoriBiyografi FilmleriDram FilmleriTarih Filmleri Yönetmen

Oliver Hirschbiegel

Oyuncular

Christian Friedel, Katharina Schüttler, Burghart Klaußner, Johann von Bülow, Felix Eitner, David Zimmerschied, Rüdiger Klink, Simon Licht

Film, 1939 yılında Adolf Hitler'e suikast düzenlemeye çalışan ancak sadece 13 dakika ile başarısız olan Georg Elser'in gerçek hikayesine dayanmaktadır.

Eğer bu suikast girişimi başarılı olsaydı, tarih büyük olasılıkla tamamen farklı bir yönde ilerlerdi. Hitler'in erken ölümü, Nazi Partisi'nin çöküşünü hızlandırabilir ve İkinci Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirebilirdi. Milyonlarca insanın hayatı kurtulabilir, Avrupa ve dünya tarihi tamamen farklı bir şekil alabilirdi.

Film, Elser'in motivasyonlarını, planlamasını ve suikast girişiminin detaylarını araştırırken, aynı zamanda Nazi Almanya'sının baskıcı atmosferini ve toplumun nasıl manipüle edildiğini de gözler önüne seriyor. Elser, çevresindeki birçok kişi Hitler rejimini desteklerken, tehlikenin farkına varan ve harekete geçmeye karar veren az sayıdaki insanlardan biriydi.

"13 Minutes", tarihi bir "ne olurdu" senaryosunu keşfederken, aynı zamanda bireysel cesaretin ve totaliter bir rejime karşı durmanın önemini vurgulayan güçlü bir dramdır. Film, Elser'in hikayesini anlatırken, izleyicilere karanlık zamanlarda bile bir kişinin fark yaratabileceğini hatırlatıyor.

Filme Yorum Yaz