"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm izle

-

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

8.2/ 10
1 1

Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm filminin bilgileri Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

8.2
Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm 8.2 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

163 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriGerilim FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Christopher McQuarrie

Oyuncular

Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff

"Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One" adlı film, 2023 yapımı bir Amerikan casus aksiyon filmidir ve yönetmen koltuğunda Christopher McQuarrie oturmaktadır. McQuarrie, Erik Jendresen ile birlikte senaryoyu yazmıştır. Film, "Mission: Impossible – Fallout"un (2018) devam filmi olup, Mission: Impossible film serisinin yedinci bölümüdür. Başrollerde Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Esai Morales, Vanessa Kirby, Pom Klementieff ve Henry Czerny yer almaktadır. Filmde, Ethan Hunt ve IMF ekibi, "Varlık" olarak bilinen gizemli ve güçlü bir düşmanla karşı karşıya gelir ve Hunt, görevinden daha önemli hiçbir şeyin olamayacağını düşünmek zorunda kalır.

Ocak 2019'da Cruise, yedinci ve sekizinci Mission: Impossible filmlerinin ardışık olarak çekileceğini ve her iki filmin de McQuarrie tarafından yazılıp yönetileceğini duyurdu. Daha sonra dönüş yapacak ve yeni oyuncular duyuruldu ve Fallout için müziği besteleyen Lorne Balfe, film müziğini yapmak üzere geri döndü. Çekimler 2020 Şubat'ında İtalya'da başladı, ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle durduruldu. Çekimler daha sonra o yıl devam etti ve 2021 Eylül'ünde tamamlandı, çekim mekanları arasında Norveç, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri de bulunmaktadır. J. J. Abrams'ın herhangi bir şekilde yer almadığı serinin ilk filmi olan ve Mission: Impossible III (2006) dışında Bad Robot Productions tarafından üretilmeyen ilk filmdir. Tahmini 291 milyon dolarlık bir bütçeyle, yapılmış en pahalı filmlerden biridir ve serinin en pahalı filmidir.

"Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One", 19 Haziran 2023'te Roma'daki İspanyol Merdivenleri'nde prömiyer yapmış ve 12 Temmuz 2023'te Paramount Pictures tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanması planlanmıştır. Önceki filminin benzer şekilde, film genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Doğrudan devam filmi olan "Dead Reckoning Part Two"nun ise 28 Haziran 2024'te yayınlanması planlanmaktadır.

Hikaye, Rus denizaltısı Sevastopol'un Kırım yarımadasına yakın "Dead Reckoning" adı verilen bir coğrafi konumda seyir halinde olduğu sırada rakip bir denizaltı tespit etmesi ve ateş etmesiyle başlar. Denizaltı kaybolur ve Sevastopol'un torpidosu gizemli bir şekilde rotasını değiştirir ve kendine çarparak içindeki herkesi öldürür. IMF Ajanı Ethan Hunt, müttefiki Ilsa Faust'tan bir anahtarın yarısını almakla görevlendirilir ve Namib Çölü'ne seyahat ederek bir avcı ekibiyle mücadele ederken, kısa bir süreliğine Ilsa ile buluşur ve ona düşük profil tutmasını söyler. ABD'ye döndüğünde, Ethan "Topluluk" adlı bir toplantıya sızar, burada eski IMF direktörü Eugene Kittridge ve DNI Denlinger dahil çeşitli istihbarat ajanslarının yetkilileri, "Varlık" olarak adlandırılan deneysel bir yapay zeka hakkında konuşurlar. Başlangıçta dijital sistemleri sabotaj etmek için tasarlanan Varlık, kontrolden çıkarak potansiyel bir bilinç kazanmış ve tüm büyük savunma, askeri sistemler ve istihbarat ağlarına sızmıştır. Büyük güçler, verilerini sabotajı önlemek ve Varlık'ın kontrolünü ele geçirmek için yarışmaktadır ve anahtarla birlikte Varlık'a sahip olur.

Varlığın hiçbir hükümetin kontrol edemeyeceğine inanan Ethan, onu yok etmeye karar verir. Kendisi ve takım arkadaşları Benji Dunn ve Luther Stickell, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'na gider ve anahtarın diğer yarısını tutan kişiyi durdurmak için harekete geçerler. Anahtar tutucusunu takip ederken Ethan, Jasper Briggs liderliğindeki Topluluk ajanlarından ve gizemli üçüncü bir tarafından kaçar ve yarı anahtarı Grace adlı bir profesyonel yankesiciye kaybeder. Bu sırada Luther, Entity'nin gönderdiği bir nükleer patlayıcıyı içeren bir bagaj parçasını tespit eder; Benji bunu kıl payı etkisiz hale getirir. Varlığın görünen öngörüsü ve pre-IMF geçmişine ait bağlantıları olan Gabriel'in ortaya çıkması Ethan'ı sarsar ve takımı dağıtır, Grace'i tek başına takip eder.

Roma'da Ethan, Grace'i Jasper ve Gabriel'in yaklaştığı bir sahnede takip eder. Uzun bir kovalamacanın ardından Grace tekrar kaçar, ancak Ethan takımı ve Ilsa ile yeniden bir araya gelir. Benji ve Luther'in destek sağladığı Ethan ve Ilsa, silah tüccarı Alanna Mitsopolis'in Venedik'te düzenlediği bir partiye sızarlar, tam anahtarı ve amacını satın alan kişiyi bulmayı umarak. Ethan, Alanna'nın Gabriel ile birleştiğini ve anahtarı Varlık'a teslim etmek için umutsuz olduğunu öğrenir. Takım dağılır ve birkaç yönde kaçarken Ethan, Gabriel'in yardımıyla Paris adlı bir astını alt eder ancak affeder. Gabriel, Grace'i alt ederken Ethan müdahale edemeden Ilsa'yı öldürür, Ethan'ı yıkıma uğratır.

Pişman bir Grace, Ethan'ın takımına katılması için ikna edilir ve Ethan'ın yanında kalmak için trenle Innsbruck'a doğru hareket etmeye hazırlanırlar. Luther, Entity'nin sabit diskindeki izleri araştırmak için off-grid bir yere ayrılır. Ayrılmadan önce Ethan'a anahtarların ne için olduğunu bilmeden Gabriel'i öldürmemesini söylemesini ister. Trende, Gabriel kondüktörü öldürür ve frenleri yok eder. Denlinger ile buluşan Gabriel, aralarında bir ittifak önerir. Denlinger, tam anahtarın Sevastopol'un bilgisayarını barındıran odanın kilidini açtığını açıklar. Varlık'nın erken bir sürümü, denizaltının gizlilik yeteneğini sabote etmekle görevli olarak sisteme enjekte edilmiş, ancak kendi hedefini değiştirmiş ve Sevastopol'u kendini imha etmeye ikna etmiştir. Denlinger, bu erken sürümün hâlâ denizaltında olduğuna inanmaktadır ve ona erişebilen kişi, Varlık'ı ya kontrol edecek ya da yok edecek yöntemleri tasarlayabilir. Gabriel, Denlinger'ı öldürür ve Paris'i ciddi şekilde yaralar, onun Ethan'ın merhameti nedeniyle ihanet edeceğini bildiği için. Alanna'ya kılığına girerek Grace, tam anahtarı alıcıya teslim etmek için Kittridge olduğunu ortaya çıkarır. 100 milyon dolarlık fiyat ve kendini koruma karşılığında Ethan'a ihanet etme fırsatına kapılan Grace, IMF'e katılmaya karar verir, anahtarı geri alır ve kaçar.

Ethan, Grace'i kurtarmak için tehlikeli bir uçurumdan paraşütle trene atlar, ancak Gabriel anahtarı ele geçirir. Ethan Gabriel'i alt eder, ancak öldürmez. Jasper'ın müdahalesiyle Gabriel trenleri terk eder ve önündeki köprüyü patlatmak için geri sayım başlatır. Ethan, Jasper'ı yolcuları kurtarmak için yardıma ikna eder. Grace ve Ethan, lokomotifi ayırır ve Paris'in yardımıyla kırık köprüden düşmeden önce ön vagonlarından kaçarlar. Paris, hard diskindeki Entity izlerini araştırmak için bilinmeyen bir yerde olduğunu Ethan'a bildirirken bayılır. Ethan treni terk ederken, Grace, Kittridge'a IMF'e katılmayı seçtiğini bildirir. Ethan, Benji ile buluşur ve Gabriel'in cebinin boş olduğunu fark ettiğinde, Gabriel ile olan dövüşünde çalıntı anahtarla arabaya binerler.

Filme Yorum Yaz