"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Mulan izle

-

Mulan

6.9/ 10
1 1

Mulan filminin bilgileri Mulan

5.8
Mulan 5.8 Türkçe Dublaj 2020 1080p
Film Süresi

115 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriFantastik FilmlerMacera Filmleri Yönetmen

Niki Caro

Oyuncular

Liu Yifei, Donnie Yen, Gong Li, Jet Li, Jason Scott Lee, Yoson An, Tzi Ma, Rosalind Chao

"Mulan," 2020 yapımı bir Amerikan aksiyon-drama filmidir ve aynı adı taşıyan 1998 Disney animasyonunun canlı aksiyon yeniden yapımıdır. Film, Niki Caro tarafından yönetilmiş ve başrolünde Liu Yifei (Mulan), Donnie Yen (Komutan Tung), Tzi Ma (Hua Zhou), Jason Scott Lee (Böri Khan), Yoson An (Honghui), ve Gong Li (Xianniang) gibi oyuncular yer almıştır.

Film, Çin halkının çağrısı üzerine ülkesini korumak için erkek kılığına giren genç bir kadın olan Mulan'ın hikayesini anlatır. Mulan, yaşlı babası savaşa gitmek zorunda kalınca ailesini korumak için onun yerine geçmeye karar verir. Ancak kadınların orduya alınmasının yasak olduğu bir dönemde, erkek kılığına girmesi gerekmektedir.

Mulan, askeri eğitimdeki yetenekleri ve cesaretiyle dikkat çeker. Aynı zamanda gizli bir büyücü olan Xianniang'ın da dikkatini çeker. Xianniang, Mulan'ın gerçek kimliğini öğrenir ve onun yeteneklerini kullanmaya çalışırken, Mulan da kendi gerçek potansiyelini keşfeder.

Film, aile, onur, cesaret ve özgürlük gibi temaları işlerken, geleneksel Çin kültürünü ve mitolojisini büyüleyici bir şekilde yansıtır. Aksiyon sahneleri, görsel efektler ve kostümler filmi büyüleyici kılar. "Mulan," kadın kahramanlığına ve özgürlüğe duyulan saygıyı vurgulayan güçlü bir hikaye sunar.

Filme Yorum Yaz