Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir... V For Vendetta

Sonsuzluk Teorisi izle

-

The Man Who Knew Infinity

7.2/ 10
1 1

Sonsuzluk Teorisi filminin bilgileri The Man Who Knew Infinity

7.2
Sonsuzluk Teorisi 7.2 Türkçe Dublaj 2015 1080p
Film Süresi

108 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Larry Smith

Oyuncular

Dev Patel, Jeremy Irons, Toby Jones, Devika Bhise, Stephen Fry, Kevin McNally, Jeremy Northam, Anthony Calf, Pádraic Delaney, Shazad Latif

Chennai'nin dar sokaklarında yoksul bir ailede dünyaya gelen ve resmi bir eğitimden yoksun kalmış bir genç olan Srinivasa Ramanujan, matematik konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahiptir. Kendi kendini yetiştiren genç deha, zorluklarla dolu yaşamına rağmen matematiğe olan tutkusu sayesinde olağanüstü teoremler üretir. Bu teoremlerini Cambridge Üniversitesi'ndeki saygın matematikçilerden biri olan G.H. Hardy'nin dikkatine sunar. Ramanujan'ın çalışmalarıyla derinden etkilenen Hardy, genç matematikçiyi üniversiteye davet eder.

Hayatını boyunca bildiği tek yer olan vatanını ve kalbinde bir yeri olan sevgilisini arkasında bırakarak İngiltere'ye ayak basan Ramanujan, kendisini sadece akademik çevrenin zorluklarıyla değil, aynı zamanda I. Dünya Savaşı'nın getirdiği sosyal tansiyon ve yabancı düşmanlığı ile de baş etmek zorunda bulur. Bu yabancı topraklarda, hem içsel bir yolculuğa çıkar hem de matematiksel dehasının sınırlarını zorlayarak, evrensel bir dili konuşur: matematik.

Filme Yorum Yaz