"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Hazreti Lut'un Gazabı izle

-

Sodom and Gomorrah

5.7/ 10
1 1

Hazreti Lut'un Gazabı filminin bilgileri Sodom and Gomorrah

5.7
Hazreti Lut'un Gazabı 5.7 Türkçe Altyazı 1963 1080p
Film Süresi

154 Dakika

Ülke

Italy

KategoriDram FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Robert Aldrich, Sergio Leone

Oyuncular

Stewart Granger, Pier Angeli, Stanley Baker, Rossana Podestà, Rik Battaglia, Giacomo Rossi Stuart, Scilla Gabel, Anthony Steffen

"Sodom ve Gomore" (Hazreti Lut'un Gazabı), Kutsal Kitap'ın Eski Ahit bölümünde yer alan ve iki şehir, Sodom ve Gomore'nin hikayesini anlatan önemli bir olaydır.

Kutsal kitapta anlatıldığına göre, Sodom ve Gomore şehirleri ahlaksızlık, kötülük ve cinsel sapkınlıkla tanınan şehirlerdi. Bu iki şehir, günahkarlık ve ahlaki çöküntüleriyle ünlüdür.

Hikaye, Tanrı'nın bu şehirlerdeki kötülüğe karşı tepki göstermesiyle devam eder. Melekler, Sodom'da yaşayan doğru olan tek kişi olan Lut'u kurtarmak üzere gönderilir. Tanrı, şehirleri yıkarak halkını cezalandırırken, Lut ve ailesine şehirden ayrılmaları için emir verir. Şehirlerin günahkarlığı ve ahlaki yozlaşması nedeniyle Sodom ve Gomore, Tanrı'nın gazabına uğramış ve yok olmuştur.

"Sodom ve Gomore" hikayesi, ahlaki değerlerin önemini vurgulayan bir mesaj taşırken, Tanrı'nın adaletinin ve günahkarlığın sonuçlarını ele alır. Bu olay, hem dini hem de ahlaki tartışmalara konu olmuş ve edebiyatta ve sanatta birçok kez ele alınmıştır.

Filme Yorum Yaz