"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Bir Teselli Ver izle

-

Bir Teselli Ver

4.2/ 10
1 1

Bir Teselli Ver filminin bilgileri Bir Teselli Ver

4.2
Bir Teselli Ver 4.2 Yerli Film 1972 1080p
Film Süresi

82 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriMüzikal FilmleriRomantik filmlerYeşilçam Filmleri Yönetmen

Lütfi Akad

Oyuncular

Orhan Gencebay, Tülin Örsek, Kadir Savun, Ahmet Danyal Topatan, Osman Alyanak, Hayri Arli, Dündar Aydinli, Turgut Borali

"Bir Teselli Ver" filmi, Lütfi Ömer Akad'ın 1971 yılında yönettiği bir 35mm sinema filmidir. Filmde başrol oyuncusu olarak Orhan Gencebay yer almaktadır. Akad, bu filmde gecekondulaşma konusunu ele almıştır. Filmde kullanılan müzikler Orhan Gencebay tarafından İstanbul plak şirketi için kaydedilmiştir. Bu film, Orhan Gencebay'ın oyunculuk kariyerindeki ilk filmidir ve daha önce hiçbir oyunculuk deneyimi olmadan sahne almıştır. Seslendirmesini ise Toron Karacaoğlu yapmıştır.

Filmin konusu, fabrika işçisi Orhan (Orhan Gencebay) ile fabrika sahibinin kızı Nermin (Tülin Örsek) arasındaki aşkı anlatmaktadır. Fabrika, Nermin'in ailesinden oluşan bir ortaklık tarafından yönetilmektedir. Nermin, Orhan'ın müzik sektörüne girmesi için dayısı Yakup'tan yardım istemektedir. Ancak Nermin'in ailesi, onu fabrika ortağı Vedat Yapar ile nişanlamıştır. Vedat, Nermin'in Orhan'a olan ilgisini fark edince, Orhan'ı atölyede şarkı söylediği bahanesiyle işten çıkarır. Bunun üzerine Orhan, fikirlerine danıştığı nalbant Kadir'in yanında çalışmaya başlar.

Orhan'ın işten çıkarıldığını öğrenen Nermin, evini ve zengin hayatını geride bırakarak, fakir bir yaşam süren Orhan'ın yanında yaşamaya başlar. Ancak Nermin'in yaşının 18'den küçük olduğu ortaya çıkar. Bunun üzerine Orhan'ın mahalle sakinleri, Nermin'in ailesine kız istemeye gider. Nermin'in ailesi bu duruma büyük bir tepki gösterir ve mahalle sakinlerini kovar. Nermin'in ailesinin adamları ve nişanlısı, Orhan'ın yaşadığı mahalleye gelerek kavga çıkarır ve kızı evine geri götürür. Ancak bir süre sonra Yakup, nalbantçı Kadir'e kızın Vedat ile evlendirileceğini söyler. Bunun üzerine Orhan, tüm mahalle sakinleriyle birlikte kızın evini basar ve evliliğe engel olurlar. Sonunda mahallede düzenlenen bir düğünle Nermin ve Orhan evlenirler.

Filme Yorum Yaz