İntikam iyi bir şey değil Mathilda, unutmak daha iyi. Birini öldürdükten sonra hiçbir şey aynı kalmaz. Hayatın ebediyen değişir.' Leon: The Professional (1994)

Tekken izle

-

Tekken

5.4/ 10
1 1

Tekken filminin bilgileri Tekken

5.4
Tekken 5.4 Türkçe Dublaj 2010 1080p
Film Süresi

92 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu FilmleriDram FilmleriGerilim FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

David Checel

Oyuncular

Jonathan Patrick Foo, Kelly Overton, Cary-Hiroyuki Tagawa, Ian Anthony Dale, Luke Goss, Lateef Crowder, Mircea Monroe, Tamlyn Tomita, Cung Le, Candice Hillebrand

"Tekken," 2010 yapımı bir aksiyon filmidir ve aynı adı taşıyan ünlü video oyun serisine dayanmaktadır. Film, yönetmen Dwight H. Little tarafından yönetilmiştir ve Tekken video oyunlarının evreninde geçen bir hikayeyi anlatır.

Film, Tekken Turnuvası'nın düzenlendiği gelecekte bir distopik dünyada geçer. Tekken Corporation adlı büyük bir şirket, dünyayı kontrol etmektedir ve yoksulluk içinde yaşayan insanları ezici bir şekilde denetlemektedir. Tekken Turnuvası, şirketin en tehlikeli mahkumları arasında gerçekleşir ve kazananlar şirketin hizmetine girme şansı elde ederler.

Hikaye, Jin Kazama (Jon Foo) adlı genç bir dövüşçünün babası Kazuya Mishima (Ian Anthony Dale) tarafından terk edilmesi ve annesinin öldürülmesi sonucu intikam arayışına girmesiyle başlar. Jin, Tekken Turnuvası'na katılmak ve babasını bulmak amacıyla bu distopik dünyada tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Film, dövüş sahneleri ve karakterlerin video oyunundan uyarlamalarıyla dikkat çeker. Jin, Kazuya, Heihachi Mishima (Cary-Hiroyuki Tagawa), Christie Monteiro (Kelly Overton) gibi video oyunu karakterleri filme uyarlanmıştır.

"Tekken," video oyunu hayranları için ilginç bir uyarlama olabilir, ancak eleştirmenlerden karışık eleştiriler almıştır. Film, aksiyon ve dövüş sahneleriyle dikkat çekiyor ve Tekken evrenini beyaz perdeye taşıyor. Ancak derinlikli bir hikaye ve karakter gelişimi açısından bazı eksikliklerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Filme Yorum Yaz