Biri beni durdursun! Maske

Deney izle

-

The Experiment

6.4/ 10
1 1

Deney filminin bilgileri The Experiment

6.4
Deney 6.4 Dublaj & Altyazı 2010 1080p
Film Süresi

96 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Gary Frutkoff

Oyuncular

Adrien Brody, Cam Gigandet, Forest Whitaker, Maggie Grace, Clifton Collins Jr., Fisher Stevens, Damien Leake, Ethan Cohn, Travis Fimmel, David Banner

Anladım, bahsettiğiniz film "Das Experiment" (Deney) olabilir. Bu Alman yapımı film, Mario Giordano'nun "Black Box" adlı romanından uyarlanmıştır. Film, psikolojik bir deneyi konu alır ve katılımcıların gardiyan ve mahkum rollerini üstlendikleri bir simülasyonu ele alır.

Başlangıçta basit bir deney gibi görünen bu simülasyon, zamanla karmaşık bir hal alır ve kontrol dışına çıkar. Katılımcıların davranışları, güç dinamikleri ve insan doğasının derinlikleri üzerine düşündüren bir yapım olarak öne çıkar.

Filme Yorum Yaz
Yorumlar
Joakim Karud avatar
Joakim Karud Film Gurusu
20.02.2024
Hapishane filmlerine yeni bir soluk getirmiş bir yapım. Bu kez kaçma üzerine değil daha çok mahkumların psikolojisine yönelen, psikolojilerini anlatan bir film. Manevi gücün insanları nasıl etkilediğini, nasıl değiştirdiğini çok iyi anlatan bir film. İnsanların bu tip bir yerde birlikte kaldıklarında, kolektif yaşam sağlamaya uygun olup olmadığını hem kendileri, hem de deney yapanların ölçtüğü bir sunum.