Bu maskenin altında bir yüz var. V For Vendetta

Operasyon: Argo izle

-

Argo

7.7/ 10
1 1

Operasyon: Argo filminin bilgileri Argo

7.7
Operasyon: Argo 7.7 Türkçe Dublaj 2012 1080p
Film Süresi

120 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriBiyografi FilmleriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Ben Affleck

Oyuncular

Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman, Alan Arkin, Victor Garber, Tate Donovan, Clea DuVall, Scoot McNairy

"Argo", Ben Affleck tarafından yönetilen, yapımcılığı üstlenilen ve başrolünde oynadığı 2012 yapımı Amerikan tarihi drama gerilim filmidir. Senaryo, ABD CIA ajanı Tony Mendez'in 1999 tarihli anı kitabı "The Master of Disguise" ve Joshuah Bearman'ın 2007 tarihli Wired makalesi "The Great Escape: How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Tehran"den Chris Terrio tarafından uyarlandı. Film, Mendez'in 1979-1981 İran rehine krizi sırasında bilim kurgu filmi çekiyormuş gibi görünerek Tahran, İran'dan altı ABD diplomatını kurtardığı "Canadian Caper" olayıyla ilgilidir.

Film, Bryan Cranston, Alan Arkin ve John Goodman'ın destekleyici rollerde olduğu ve Grant Heslov, Affleck ve George Clooney tarafından yapıldı ve 12 Ekim 2012'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi.

Argo, oyunculuk (özellikle Arkin ve Goodman), Affleck'in yönetmenliği, Terrio'nun senaryosu, kurgusu ve Desplat'ın müziği için övgü aldı. Yorumcular ve gerçek operasyonda yer alan kişiler, tarihsel doğruluk hatalarını eleştirdiler. Film, 85. Akademi Ödülleri'nde yedi adaylık aldı ve En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Film Kurgusu olmak üzere üçünü kazandı.

Film ayrıca beş Altın Küre Ödülü adaylığı kazandı: En İyi Drama Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı ve Alan Arkin, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sinema dalında aday gösterildi. 19. Screen Actors Guild Awards'ta En İyi Oyuncu Kadrosu Performansı ödülünü kazandı ve Arkin, En İyi Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu Performansı dalında aday gösterildi. Ayrıca 66. British Academy Film Awards'ta En İyi Film, En İyi Kurgu ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı, Los Angeles Film Critics Association Awards'da En İyi Senaryo ödülünü ve 37. Hochi Film Ödülü'nde En İyi Uluslararası Film ödülünü kazandı.

Filme Yorum Yaz