Biri beni durdursun! Maske

Pathaan izle

-

Pathaan

5.9/ 10
1 1

Pathaan filminin bilgileri Pathaan

5.9
Pathaan 5.9 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

146 Dakika

Ülke

India

KategoriAksiyon FilmleriGerilim FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Siddharth Anand

Oyuncular

Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, John Abraham, Dimple Kapadia, Ashutosh Rana, Salman Khan, Aakash Bhatija, Prakash Belawadi

"Pathaan" (Pathan olarak telaffuz edilir), Siddharth Anand tarafından yönetilen ve Shridhar Raghavan ve Abbas Tyrewala tarafından yazılan 2023 yapımı bir Hint aksiyon gerilim filmidir. YRF Spy Universe'in dördüncü bölümü olan filmde Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, John Abraham, Dimple Kapadia ve Ashutosh Rana yer alıyor. Filmde, sürgün bir RAW ajanı olan Pathaan (Khan), eski bir RAW ajanı olan ve Hindistan'ı geniş çapta etkileyecek ölümcül bir laboratuvar virüsü yaymayı planlayan Jim'i (Abraham) durdurmak için ISI ajanı Rubina Mohsin (Padukone) ile işbirliği yapar.

Film, Yash Raj Films'in Aditya Chopra tarafından üretilmiştir. Ana çekimler Kasım 2020'de Mumbai'de başladı. Film Hindistan, Afganistan, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Rusya, İtalya ve Fransa'da çeşitli yerlerde çekildi. İki şarkı Vishal-Shekhar ikilisi tarafından bestelendi, Sanchit Balhara ve Ankit Balhara ise filmin müziğini sağladı. Film, 225 crore Hint Rupisi (28 milyon ABD Doları) tahmini bir bütçeyle yapıldı ve print ve reklam için ek 15 crore Rupi (1.9 milyon ABD Doları) harcandı. Film tanıtımı normale karşı sınırlı tutuldu, medya ile etkileşim veya halka açık etkinlikler düzenlenmedi.

Pathaan, 25 Ocak 2023'te, Hindistan'daki Cumhuriyet Günü hafta sonuyla çakışarak, sinemalarda gösterime girdi ve genel olarak eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Aksiyon sahneleri, müzik ve oyuncu performansları övgü aldı. Film, Hindistan'da tüm zamanların en yüksek açılış günü, tüm zamanların en yüksek tek gün, tüm zamanların en yüksek açılış hafta sonu ve tüm zamanların en yüksek açılış haftasını topladı. Sonuçta, Hindistan'da en çok hasılat yapan Hintçe film oldu ve ABD - Kanada, BAE - Körfez Ülkeleri, Birleşik Krallık ve Avustralya gibi tüm büyük yurtdışı pazarlarında yeni rekorlar kırdı. Film, 1,050.3 crore Rupi (130 milyon ABD Doları) hasılat yaptı, 2023'ün en çok hasılat yapan Hint filmi oldu, tüm zamanların ikinci en yüksek hasılat yapan Hintçe filmi oldu ve Hindistan'da ve bir Hintçe film için birçok diğer box office rekorunu kırdı. Pathaan, Çin'de gösterime girmeden dünya çapında 1,000 crore Rupi (130 milyon ABD Doları) hasılat yapan ilk Hintçe film oldu.

 

filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz