Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir... V For Vendetta

Çok Yaşa Meksika! izle

-

¡Que viva México!

5.6/ 10
1 1

Çok Yaşa Meksika! filminin bilgileri ¡Que viva México!

5.6
Çok Yaşa Meksika! 5.6 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

191 Dakika

Ülke

Mexico

KategoriKomedi Filmleri Yönetmen

Luis Estrada

Oyuncular

Damián Alcázar, Alfonso Herrera, Joaquín Cosio, Ana de la Reguera, Ana Martín, Angelina Peláez, Enrique Arreola, Marius Biegai

"Çok Yaşa Meksika!" ("¡Que Viva Mexico!") Netflix'te yayınlanan ve Damian Alcazar, Alfonso Herrera, Joaquin Cosio gibi isimlerin rol aldığı bir hicivli dram filmidir. Film, Meksika Şehri'nde başarıya ulaşmış bir iş insanı olan Pancho veya Bay Reyes'in hikayesini anlatır. Dolce alışverişinde bulunan bir eşi, iki çocuğu ve fabrikada (yapması gereken genellikle işten çıkarılma olduğu için kendisine bu şekilde hitap etmek uygun olacak) işten çıkarılma yöneticisi olarak bir işi vardır.

Dedesi vefat ettiğinde, cenazeye katılmak ve arkasında bıraktığı vasiyetin ne olduğunu herkesin öğrenmesi için memleketine gitmek zorunda kalır. Mirasın açıklandığında ne olduğu ve Pancho'nun bununla nasıl başa çıktığı, filmin özünü oluşturur. Filmin toplam süresi 3 saat 10 dakikadır.

Öncelikle, bu filmin en azından ilginç olduğunu söyleyebilirim. Filmin önermesi ve ilk kurulumu kesinlikle ilgi çekicidir. Pancho, rutini boyunca babasının aramalarından kaçınır, hizmetçisine evde olmadığını söylemesini ister, gece boyunca ise babası hakkında kabuslar görür. Filmin ilk sahnesi Pancho hakkında bağlam sağlar. Alçakgönüllü köklerinden çok uzaklaşmıştır ve bunun hiçbir zaman hatırlanmamasını sağlar.

Aramalar çok sık hale geldiğinde, Pancho sonunda açmak zorunda kalır. Daha sonra dedesinin öldüğü ve son dileği olan Pancho'nun cenazesinde bulunmasını öğrenir. Ondan sonra yönetmen, Pancho aracılığıyla abartılı ve stereotipik bir Meksika'ya bizi götürür. Burada inanılmaz derecede sinir bozucu aile bireyleriyle tanışırız. Ailesi, hatırlanamayacak kadar çok kişiden oluşur. Pancho'nun büyükannesi özellikle dikkat çekicidir, çünkü yaşlı insanların küfretmesi ve kaba olması genellikle komiktir. Ancak bu filmde, her karakter tam olarak böyledir. Hiçbiri sevimli değildir çünkü onlar pedofillerden kirli politikacılara kadar uzanır.

Ana karakter olan Pancho, zaman zaman The Boys'daki Antony Starr'a benzerlikler gösterir. Yüzünde bolca ifade olmasına rağmen, gözlerinin arkasında bir boşluk olduğu hissedilir. Eşi, köyüne ve oradaki insanlara karşı tiksinti duyan, ayrıcalıklı bir sarışın arketiptir. Büyükanne dışında, baba ve anne de oldukça iğrenç karakterlere bürünürler.

Temelde tüm aile, elde edebildikleri her şeyi ve Pancho'nun miras olarak aldığı her şeyi Pancho'dan çalmak istemektedir. Bu, Pancho'nun babasının dedesinin çalıştığı madenleri açmasını istemesi ile birlikte, filmin başka bir konu hattıdır.

Dürüst olmak gerekirse, filmin hicivini pek beğenmedim. Yanlış yönde aşırıya kaçıyor gibi görünüyor, hicivi öne çıkaracak gerçek karakterler bile yok, herkes sadece çılgın. Hicivli şeylerde herhangi bir tür rahatsızlık hissi ya da ne kadar komik olduğu üzerine bir gülüş olması için normalleştirici ya da nötralize edici bir etken olmalı. Bu filmde bu yok, Pancho bu değil ve ne de onun aile bireyleri. Onun geniş ailesinin hileleri bazen kesinlikle komik, bunu kabul edeceğim ama genel deneyim benim favorim değildi.

Bunun dışında, yönetmenlik zaman zaman tuhaf hissettiriyor, rastgele bozulmuş yakın planlara yer veriyor. Oyunculuk orta dereceden iyiye değişiyor ama tüm oyuncu kadronuz sadece küfürler savuruyor ve saldırgan stereotipler altında hareket ediyorsa, ne kadar fark yaratabilir ki? Dürüst olmak gerekirse, Pancho'nun eve döndüğünde ilk sekans, Hindistanlıların Meksikalılarla belirli kültürel benzerlikleri olduğunu gösterir. Bunlar genellikle hakaret edici olma eğiliminde olan negatif stereotiplerdir ama onlarda biraz doğruluk vardır.

Gross-out mizah filmlerinden hoşlanan biriyseniz, bu film sizin tarzınıza uygun olabilir ama kesinlikle benim çayım değildi. Konu kötü değil, sizi sonuna kadar ilgiyle izlettiriyor ama karakterler sizi daha ilginç bir şeye geçmekten alıkoyuyor. (Özellikle bu bir 3 saatlik film olduğunu düşünürsek).

Filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz