"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

Muhsin Bey izle

-

Muhsin Bey

8.4/ 10
1 1

Muhsin Bey filminin bilgileri Muhsin Bey

8.4
Muhsin Bey 8.4 Yerli Film 1987 1080p
Film Süresi

119 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriKomedi FilmleriKült FilmlerMüzikal FilmleriYeşilçam Filmleri Yönetmen

Yavuz Turgul

Oyuncular

Sener Sen, Ugur Yücel, Sermin Hürmeriç, Osman Cavci, Tayfun Coragan, Dogu Erkan, Cem Gönenc, Kemal Inci

"Muhsin Bey, Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği ve başrollerinde Şener Şen ve Uğur Yücel'in yer aldığı 1987 yapımı bir filmdir. Film, eski bir müzik yapımcısı olan ve prensiplerine sıkı sıkıya bağlı olan Muhsin Bey ile şöhret olmak isteyen saf delikanlı Ali Nazik'in hikayesini anlatır.

Beyoğlu'nda yaşayan Muhsin Bey, şarkıcılara çalışma mekanı bulmaya çalışan bir organizatördür. Ev sahibesi Madam Ağavni ve karşı komşusu Sevda Hanım ile iyi ilişkileri olan Muhsin Bey, aynı zamanda bir İstanbul beyefendisi ve huysuz bir tiplemeyi canlandırır. Muhsin Bey, işlerini evinin yakınındaki kıraathanede yürütmeye başlar ve bu durum meslektaşı Şakir tarafından alay konusu yapılır.

Bu sırada Urfa ağzıyla konuşan Ali Nazik, Muhsin Bey'den yardım ister. İlk başta isteksiz olan Muhsin Bey, Ali'nin ısrarları ve türkülerini duyması sonucunda onun yeteneğine inanır ve onun menajerliğini yapmaya karar verir. Ancak, Ali'nin ilk sahne deneyimi başarısız olur ve bu durum Muhsin Bey'i hayal kırıklığına uğratır.

Bu hikaye, bir yandan Muhsin Bey'in onurlu yaşam mücadelesini ve Ali Nazik'in şöhret olma hayallerini, diğer yandan da İstanbul'un müzik ve eğlence dünyasının gerçeklerini anlatır."

Filme Yorum Yaz