"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

Luther: Batan Güneş izle

-

Luther: The Fallen Sun

6.4/ 10
1 1

Luther: Batan Güneş filminin bilgileri Luther: The Fallen Sun

6.4
Luther: Batan Güneş 6.4 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

129 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriDram FilmleriGizem FilmleriNetflix FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Jamie Payne

Oyuncular

Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley, Thomas Coombes, Hattie Morahan, Lauryn Ajufo, Vincent Regan

Luther: Batan Güneş filminin kısaca özeti ise;

Zengin şehir satıcısı ve seri katil David Robey genç temizlikçi Callum Aldrich'e şantaj yapar ve onu kaçırır. DCI John Luther davaya atanır ve Callum'un annesi Corrine'e oğlunu bulacağına söz verir. Robey, karıştığı konusunda endişelenerek, Luther'in bir polis memuru olarak gönderme ve onun kovulmasına, kovuşturulmasına ve hapse atılmasına neden olan çeşitli zararlı maddelerle ilgili pislikleri araştırır. Robey, Corrine ve diğer kurbanların aileleri, onların cesetlerini yaktığı bir eve ikna eder. Oğlunun katilini bulamadığı için onu uyararak hapishanede Luther'i ziyaret eder.

Robey, Callum'u öldürdüğüne dair bir kayıt bir FM radyo istasyonu hapishanedeki Luther'e gönderir. Luther, DCI Ciddi ve Seri Suçların yeni başkanı Odette Raine'e yayın hakkında bilgi veriyor. Daha sonra onu hapishaneden kaçırmak için yozlaşmış gardiyanlar ve eski orta McCabe ile bağlantı kurar. Raine, artık emekli olan DSU Martin Schenk'i danışman olarak işe alır. Luther, Robey'i Raine'in SCO19'u konuşlandırdığı Piccadilly Circus'a kadar takip eder.İkili orada yüzleşir, ancak şantaj yaptıkları insanlar binalardan atarak ve arabalara çarparak onları öldürerek dikkatlerini dağıtırlar.

Robey, Luther ile savaştıktan sonra ve bir AFO'yu öldürdükten sonra Londra Metrosu'na kaçar. Robey, Raines'in kızı Anya'yı kaçırır. Raine, Luther ile tanışır ve isteksizce onu kabul etmez. Robey'in evin mülk sahibi olduğunu keşfeden eski karısı Georgette'i ziyaret ederler.Raine'in astı DS Archie Woodward, Robey tarafından Georgette'i öldürmesi için şantaj alanına girer, ancak Schenk tarafından yakalanır.

Hava embolisi yoluyla intihar ediyor. Luther ve Raine, Robey'in Estonya kırsalındaki malikanesine giderler ve burada Robey'in, sahipleri için "The Red Bunker" adlı canlı yayında kaçırılan kurbanlara askerleri keşfederler. İkisi alt edilir ve Robey, Anya'yı kurtarmak için onları birbirine zarar vermeye zorlamaya çalışır. Luther, Georgette'in polis yerini söylediğini ve yolda ortaya çıkar.

Acımasız bir kavgadan sonra üçü sığınaktan kaçmayı başarır ve Luther, Robey'i psikopatın boğulduğu donmuş bir göle doğru kovalar. Luther, polis dalgıçları ve Schenk tarafından son dakikada kurtarılır. Londra'da aldığı yaralardan kurtulurken, MI5'te emekli bir memur olan Cranfield, ona hapishaneye geri dönmek yerine bir iş teklif ettiği ima edilen Cranfield ile görüşür.

Filmizlex ile keyifli seyirler dileriz.

Filme Yorum Yaz