"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Simülasyon izle

-

Simulant

5.1/ 10
1 1

Simülasyon filminin bilgileri Simulant

5.1
Simülasyon 5.1 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

95 Dakika

Ülke

Canada

KategoriBilim-Kurgu FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

April Mullen

Oyuncular

Robbie Amell, Jordana Brewster, Simu Liu, Sam Worthington, Alicia Sanz, Mayko Nguyen, Masa Lizdek, Christine L. Nguyen

Simulant, April Mullen (Wander, Badsville) tarafından yönetildi, Ryan Christopher Churchill (Love Your Enemy) tarafından yazıldı ve Robbie Amell (Upload, Resident Evil: Welcome to Raccoon City), Simu Liu (Kim€™s Convenience, One True Loves), Jordana Brewster (Random Acts of Violence, Annapolis), Alicia Sanz (The Devil Below, Billionaire Boys Club), Mayko Nguyen (ReGenesis, Hudson & Rex) ve Sam Worthington (Transfusion, Fractured) başrollerde yer alıyor. Film, duygusal engellerini aşmayı başaran ve hükümet ajanları tarafından avlanan bir android ve onu serbest bırakan kişiyi konu alıyor.

Konu: Androidlerin ortaya çıkışından önce uzun bir kovalamaca tarihi vardı, bu yüzden en iyi yazarların bile teknolojik bir ayaklanma hikayesine yeni bir yapı oluşturması zor. Churchill, temel unsurları elden bırakmıyor, ama bir şeyler eklemiyor da.

AICE (Artificial Intelligence Compliance and Enforcement) ve ajanları, özellikle Esme'yi (Sanz) yakalarken bileğinin ezildiği Kessler (Worthington), yeni duygusal olarak duyarlı simulants'ları (bir ölen kişinin vücudunun ve zihninin mükemmel mekanik kopyaları) halka saldırmaktan alıkoymakta zorlanıyor. Soruşturma yapıyor ve geçmişteki kocasının sorunlu simulantı Evan'ı (Amell) yönetmek için Faye'e (Brewster) yardım eden hacker Desmond'ın (Liu) izini sürüyor.

Simulant, karakterlerin birbirlerine organik olarak ulaşmaktan kaçınarak kendi içinde bir sorunla karşılaşıyor; bu sorun, Kessler'ın AICE'nin gözlerinin arkasında çalışmaya devam ettikçe daha da kötüleşiyor (neden istemedikleri hiç açıklanmıyor), hacker hakkında daha fazla bilgi edinmek için Nexxera CEO'su Michiko'yla (Nguyen) buluşuyor.

Churchill'ın gerçekten takip edeceği bir konusu yok, çünkü Evan, uzun bir süre boyunca insanlığını keşfetmek üzere gönderiliyor. Sonunda, araştırma Simulant'ın karakterlerini bir araya getiriyor, ancak bu noktada, Mullen, daha büyük bir şey sunmak için çok uzun süre hikaye çarklarını döndürmüş oluyor. Konunun zirvesi, Desmond'un Kessler onu durdurmadan önce bir güncelleme yamasını başlatmasıyla ilgili. Bahsedilen saçmalıkların dışında, iyi yazılmış olsa da, çoğu karakterin yapacak bir şeyi olmadığı için tamamen tatmin etmiyor.

Karakterler: Kabul edilen kanona alternatif bir

bakış sunmaya çalışan yazarlar için işler zor olabilir, ancak mükemmellik bir kez elde edildiğinde, iniş dışında başka nereye gidilebilir ki? Simulant, bu soruya topluluk aracılığıyla cevap veriyor.

Evan'ın uyanışı, film karaktere (veya herhangi bir karaktere) birkaç dakikadan fazla zaman ayırmama yeteneği nedeniyle başlangıçtaki şoktan fazla yankı uyandırmıyor. İnsan versiyonu herhangi bir geçmiş hikayeye sahip değil çünkü Faye bu anıları sildi; o da dikkate alınmıyor, çoğunlukla orta bölümde kayboluyor. Senaryonun üzerinde çalışabilecek çok az materyal sağlaması nedeniyle, karakterin belirgin bir gelişimi yok, bu durumda Amell, sağlam bir performansla boşlukları doldurmaya çalışıyor.

Desmond'un kişilik ve motivasyon parıltıları var, ancak kritik bir yanlış döküm, var olan potansiyeli bozuyor. Liu, robotlardan bile daha az ifade ediyor. Nexxera'da (robotik refakatçilerin önde gelen bir üreticisi) çalışıyordu ancak sonraki simulant modelinin bilinç kazandıktan sonra esasen köleleştirileceğini fark edince istifa etti, etkileyicisi olarak Dostoyevsky'nin yazılarını gösterdi. En azından bir motivasyonu var ve simulantların özgür olmasını isterken kendi hedeflerine ulaşmak için onları kullanıyor olması, bazı gri tonları açığa çıkarıyor, ancak yeterli değil.

Kessler, cast içinde en sempatik karakterdir, çünkü ilk elden onların verebileceği zararı görür ve bunu durdurmanın her yolunu dener. Simulant, bu durumun onun ve eski karısı(?) arasında gerginlik yaratıp oğlundan uzaklaşmasına neden olduğuna işaret eder ve robotun bakıcısı olarak kullanılmasıyla aciliyet eklemeye çalışır, bu yardımcı olur, ancak it's Worthington'ın (Oscarlık) telaşlı performansı motiveyi satar ve daha sonraki bir genişlemeyi. Kadro elinden geleni yapar, ancak hemen hemen herkes az derinlik için çok fazla yayılır.

Heyecan: Simulant, bahislerin hissi için zorlanmaz. Bu tür bilim kurgu filmleri için yavaş yanma yaklaşımı iyi çalışabilir, ancak dış dünyanın sağlığına veya onu koruma sürecine de eşit derecede az önem verilir.

filmizlex iyi seyirler diler..

Filme Yorum Yaz