İntikam iyi bir şey değil Mathilda, unutmak daha iyi. Birini öldürdükten sonra hiçbir şey aynı kalmaz. Hayatın ebediyen değişir.' Leon: The Professional (1994)

Irati izle

-

Irati

6.6/ 10
1 1

Irati filminin bilgileri Irati

6.4
Irati 6.4 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

114 Dakika

Ülke

İspanya

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriFantastik FilmlerMacera Filmleri Yönetmen

Paul Urkijo Alijo

Oyuncular

Eneko Sagardoy, Edurne Azkarate, Itziar Ituño, Elena Uriz, Kepa Errasti, Nagore Aranburu, Iñigo Aranbarri, Iñigo Beraetxe

Irati  2022 yapımı İspanyol-Fransız epik fantezi macera filmi, Paul Urkijo Alijo tarafından yönetilen ve Eneko Sagardoy'un başrolde oynadığı bir filmdir. Edurne Azkarate ve Itziar Ituño gibi diğer oyuncular da bulunmaktadır.

Hikaye, Pyrenees Dağları çevresindeki uzak bölgelerin Hristiyanlaştırılmasının devam ettiği 8. yüzyılda geçiyor. Hikaye, Basque bir şefin oğlu olan Eneko (Sagardoy), babasının savaşta öldüğü Basque bir şefin oğlu olan Eneko'nun ormana giderek babasının cesedini bulma yolculuğunu pagan kadın Irati'nin (Azkarate) rehberliğinde izler.

Irati , Batı Pyrenees'in uzak bir vadisinde, vadinin lordu olan Eneko Ximenez'in, bilge bir sorgina (kurnaz kadın) olan Luxa'dan danışmanlık istemesiyle başlar. Eneko, resmi olarak bir Hristiyan olsa da, Charlemagne liderliğindeki Franklar'ın gelecekteki bir saldırısından endişe duyarak tanrıça Mari'nin yardımını istemek için Mari'nin evine girer. Frank kolonisinin arkası bir geçidi geçerken, Franklar tarafından pusuya düşürülürler. Savaşın ortasında Eneko, kendi boğazını keserek gökyüzünden dev kayaların düşmesine neden olan bir ritüel yapar ve Frankları ezer.

Bu arada, Eneko'nun oğlu da Eneko adını taşıyor ve annesinden ayrılır ve ormanlarda bir Frank savaşçısı tarafından kovalanır. Bir nehirde saklanır ve bir lamia'nın savaşçıyı büyülediğini ve boğduğunu izler. Onu bulan bir kız, Irati, ormanlardaki korkusunu eğlenceli bulur. Eneko, babasının antik geleneklere göre gömüldüğünü izler, bu da savaşta esir alınan iki mahkumun idamı da dahil olmak üzere, ve büyükbabası, lord Ximeno, onun Bigorra'da eğitim alması ve annesi Oneka'nın Müslüman Banu Qasi ile bir ittifak sağlamak için Emir Fortun Ibn Qasi ile tekrar evlenmesi için düzenler.

Irati  On beş yıl sonra Eneko vatanına geri döner. Büyükbabasının kalesine giderken, Irati adlı kızla karşılaşır, bu kız, Belasko adlı bir yerel şefin emriyle ormanı kesmeye gönderilen bir grup adamı saldıran Irati'dir. Irati'yi serbest bıraktıktan sonra, kaleden ayrılarak annesiyle yeniden bir araya gelir; hasta olan büyükbabası, gizli bir hazineyi gömmesini ister ve önce Hristiyan ritüeline göre, sonra da Eneko'nun kollarında ölür. Eneko'nun babasının cesedi bir koyununkiyle değiştirilmiş olarak bulunur. Yerel şefler kalede toplanır ve Luxa'yı, kutsal sayıldığı için mezarın açılmasını engellemeye çalıştığı için hapse atar; Eneko, vadisinin lordluğu iddiası Belasko tarafından sorgulanmıştır ve onu zindanda ziyaret eder, burada annesinin babasının cesedinin Mari'nin mağarasında olduğunu ve savaştan sonra Franklar'dan alınan hazine ile birlikte olduğunu ortaya çıkarır. Fark etmeksizin, onları duyan bir hizmetçi hemen Belasko'ya haber verir.

 

Filme Yorum Yaz