"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Chevalier izle

-

Chevalier

6.8/ 10
1 1

Chevalier filminin bilgileri Chevalier

6.8
Chevalier 6.8 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

108 Dakika

Ülke

ABD

KategoriBiyografi FilmleriDram Filmleri Yönetmen

Stephen Williams

Oyuncular

Kelvin Harrison Jr., Samara Weaving, Lucy Boynton, Ronke Adekoluejo, Marton Csokas, Alex Fitzalan, Minnie Driver, Sian Clifford

"Chevalier", Stephen Williams tarafından yönetilen ve Stefani Robinson tarafından yazılan 2022 Amerikan biyografik drama filmidir. Filmin konusu, başrolünde Kelvin Harrison Jr.'ın canlandırdığı Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges adlı Fransız-Karayip müzisyenin hayatından esinlenmiştir. Filmde ayrıca Samara Weaving, Lucy Boynton, Marton Csokas, Alex Fitzalan ve Minnie Driver gibi oyuncular yer almaktadır.

"Chevalier", 11 Eylül 2022 tarihinde Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapmış ve 21 Nisan 2023 tarihinde Searchlight Pictures tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girmiştir. Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almıştır.

Joseph Bologne, 25 Aralık 1745 tarihinde Guadeloupe'da köle bir Afro annenin ve onun beyaz sahibinin çocuğu olarak doğmuştur. Babası onu Paris'teki bir yatılı okula kaydettirmiş ve burada keman, bestecilik ve eskrimde büyük başarılar elde etmiştir.

Ergenlik çağına geldiğinde, Fransız Kraliçesi Marie-Antoinette'in huzurunda sunulmuştur. Marie-Antoinette'i o kadar etkilemiştir ki onu Chevalier de Saint-Georges unvanıyla şövalye yapmıştır. Saint-Georges, sarayda saygı görmüş ve Fransa'nın soylularının aşırı lüks içinde yaşadığı ortamda iyi bir hayat sürmüştür. Ancak, yoksulluk ve soyluların aşırılıkları, Fransız halkı arasında siyasi huzursuzluğu körüklemiştir.

Saint-Georges'un müzikal başarıları ve eskrim yetenekleri ona ün, para, romantik popülerlik ve Paris Operası'nın başmaestrosu olma şansı kazandırmıştır.

Ancak, ırkı ve romantik tercihleri düşmanlar edinmesine yol açmıştır. Bu iki etkenin birleşmesiyle başmaestrosu olma şansı ortadan kalkmış ve düşüşü başlamıştır. Şövalyelik unvanı kısa bir süre sonra düşürülmüştür.

Ardından, siyasi huzursuzluk Bastille'nin baskınına dönüştüğünde, Saint-Georges'un bağlılıkları soylulara ve elitizme değil, halkın nedenine ve açık devrime dönüşmüştür.

Filme Yorum Yaz