Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Robuste izle

-

Robuste

5.1/ 10
1 1

Robuste filminin bilgileri Robuste

5.6
Robuste 5.6 Türkçe Dublaj 2022 1080p
Film Süresi

95 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Constance Meyer

Oyuncular

Gérard Depardieu, Déborah Lukumuena, Lucas Mortier, Megan Northam, Florence Janas, Steve Tientcheu, Théodore Le Blanc, Sébastien Pouderoux

Robuste adlı film, 2021 yapımı bir komedi drama filmidir. Başrollerde Gérard Depardieu ve Déborah Lukumuena bulunurken, film, grumpy ve huysuz bir eski film yıldızı olan Georges'a (Gérard Depardieu) bir güvenlik görevlisi olan Aïssa'ın (Déborah Lukumuena) atanmasıyla başlar. Georges neden bir güvenlik görevlisine ihtiyaç duyar? Görünüşe göre bir sapık takipçi sorunu vardır (apartman dairesinin önünde kamp yapan oldukça zararsız görünen bir kadın) ve aynı zamanda çevreci aktivistlerin hedefi gibi görünmektedir.

Aïssa'nın Georges'ün hayatındaki varlığının temeli biraz zayıftır ve film, Untouchable gibi duygusal statü farklılığına sahip bir film gibi görünmektedir. Ancak aslında "Robuste," bu tür bir filmden daha ilginçtir ve Depardieu ile Lukumuena her ikisi de kendi alanlarında oldukça sağlam performanslar sergilerler.

Yönetmen ve senarist Constance Meyer, filmin, Aïssa'ın Georges için çalışmasından bağımsız olarak kendi bağımsız paralel yaşamına odaklanmasını sağlayarak filmi canlı tutar. Aïssa, yetenekli bir amatör güreşçidir ve spor salonundaki diğer rakip Cosmina (Megan Northam) ve koç Adeline (Florence Janas) ile sıkı bir dostluğu vardır. Ayrıca spor salonundaki Eddy (Lucas Mortier) adlı biriyle ilişki başlatmıştır. Georges, giderek daha fazla talepkar ve sahiplenici hale geldiği için, Cosmina'nın onu hafif ve kendisine uygun olmayan biri olarak gördüğü bir görüşü paylaşır.

Meryl Streep'in "The Devil Wears Prada" filmindeki gibi, Georges, Aïssa'nın iş dışı kişisel alanına müdahale etmeye başlar. İyi huylu ve itaatkar Aïssa, Georges için bile sahnedeki repliklerini onunla çalıştırmaya başlar ve bu, bir film sahnesinin gerilimli bir prova sahnesinde ve ardından gerçek çekim gününde görülür, bu sahne hayatta ve aşkta hayal kırıklığı hakkında olan diyalog, açık bir hüzün anlamına gelir. Belki de Depardieu için büyük bir sıçrama değil, ama Lukumuena'dan özellikle iyi bir iş çıkarılmıştır.

"Robuste," duygusal bağlar, kişisel sınırlar ve insan ilişkileri üzerine odaklanan dokunaklı bir komedi-drama filmidir. Film, karakterlerin karmaşık ilişkilerini ve değişen dinamiklerini incelerken, yaşlı bir yıldızın genç bir yardımcısına duyduğu ilgiyi ve onun hayatına müdahalesini ele alır. Film, Gérard Depardieu ve Déborah Lukumuena'nın performanslarıyla dikkat çeker ve izleyicilere keyifli bir deneyim sunar.

Filme Yorum Yaz