"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Süper Mario Kardeşler Filmi izle

-

The Super Mario Bros. Movie

7.1/ 10
1 1

Süper Mario Kardeşler Filmi filminin bilgileri The Super Mario Bros. Movie

7.1
Süper Mario Kardeşler Filmi 7.1 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

92 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAnimasyon FilmleriKomedi FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Aaron Horvath, Michael Jelenic, Pierre Leduc

Oyuncular

Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Kevin Michael Richardson, Khary Payton, Charles Martinet, Sebastian Maniscalco

Super Mario Bros. Filmi, Nintendo'nun Mario video oyunu serisine dayanan 2023 Amerikan bilgisayar animasyonlu bir macera filmidir. Universal Pictures, Illumination ve Nintendo tarafından üretilen ve Universal tarafından dağıtılan film, Aaron Horvath ve Michael Jelenic tarafından yönetildi ve Matthew Fogel tarafından yazıldı. Filmde Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen ve Fred Armisen gibi birçok oyuncu yer alıyor. Film, Mario ve Luigi kardeşlerin köken hikayesini anlatır. İtalyan-Amerikan tesisatçılar olan bu kardeşler alternatif bir dünyaya taşınır ve Prenses Peach'in liderliğindeki Mantar Krallığı ile Bowser'in liderliğindeki Koopa'lar arasında bir savaşa karışır.

1993 yapımı canlı aksiyon filmi "Super Mario Bros."un eleştirel ve ticari başarısızlığının ardından, Nintendo fikri mülklerini film uyarlamaları için lisanslamada tereddüt etmeye başladı. Mario'nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto, başka bir film geliştirmek konusunda ilgilenmeye başladı. Nintendo, Super Nintendo World'ü oluşturmak için Universal Parks & Resorts ile çalıştığı süreçte, Illumination CEO'su Chris Meledandri ile bir araya geldi. İkili, 2016 yılında Mario filmi üzerine konuşmaya başladı ve Ocak 2018'de Nintendo, filmi Illumination ve Universal ile birlikte üreteceğini duyurdu. Üretim 2020 yılında başladı ve oyuncu kadrosu Eylül 2021'de açıklandı.

Super Mario Bros. Filmi, 5 Nisan 2023'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Eleştirmenlerden karışık eleştiriler almasına rağmen, film büyük bir ticari başarı elde etti ve dünya çapında 1.339 milyar dolarlık bir gişe hasılatı elde ederek birçok gişe rekoru kırdı. Animasyon filmi olarak piyasaya sürülen en büyük açılış hafta sonu ve bir video oyununa dayanan en yüksek gişe hasılatı elde eden film oldu. 2023 yılının en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi ve tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı elde eden üçüncü animasyon filmi oldu.

Filme Yorum Yaz