“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

İyi, Kötü ve Çirkin izle

-

Il buono, il brutto, il cattivo

8.8/ 10
1 1

İyi, Kötü ve Çirkin filminin bilgileri Il buono, il brutto, il cattivo

8.5
İyi, Kötü ve Çirkin 8.5 Dublaj & Altyazı 1966 1080p
Film Süresi

161 Dakika

Ülke

ABD

KategoriKült FilmlerMacera FilmleriÖlmeden Önce İzleOscar Ödüllü FilmlerWestern Filmleri Yönetmen

Gray Frederickson

Oyuncular

Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef, Aldo Giuffrè, Luigi Pistilli, Rada Rassimov, Enzo Petito, Claudio Scarchilli, Antonio Casale, Livio Lorenzon

"Iyi, Kotu ve Cirkin" (The Good, the Bad and the Ugly), 1966 yapımı Sergio Leone'nin yönettiği ünlü İtalyan Spagetti Western filmidir. Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach gibi oyuncuların başrolleri paylaştığı film, Luciano Vincenzoni ve Sergio Leone tarafından yazılan bir hikayeden uyarlanmış ve Agenore Incrocci ve Furio Scarpelli tarafından senaryolaştırılmıştır. Ennio Morricone tarafından bestelenen film müzikleri de oldukça ünlüdür. Türkiye'de 1969 yılında gösterime giren film, IMDb'de de en iyi 250 film listesinde 10. sırada yer almaktadır.

Film, Tuco (Çirkin) adlı bir kanun kaçağı üzerine konulan ödülü ele geçirmek isteyen kovboy Sarışın (İyi) ile iş birliği yapar. İkili birçok kasabayı dolaşırken bir anlaşmazlık yaşar ve yolları ayrılır. Ancak Tuco, Sarışın'a intikam almak için peşine düşer. Bu sırada Kötü olarak bilinen Melekgöz, büyük bir miktarda altın ele geçiren eski bir askerin peşindedir. Tuco ve Sarışın, altınları bulmak için zorlu bir maceraya atılır. Esir düşen Tuco ve Sarışın, altınların yerini öğrenmek için çaba harcarlar. Melekgöz ise onları takip eder. Sonunda üçlü, mezarlığın olduğu bir bölgeye ulaşır ve burada karşı karşıya gelirler. Mezarın ismini sadece Sarışın bilmektedir ve bu düellonun galibi altınları ele geçirecektir. Yoğun bir çarpışma sonucunda Sarışın, Melekgöz'ü öldürür ve altınların yarısını alarak uzaklaşır. Tuco ise elleri bağlı bir şekilde geride kalır.

"Iyi, Kotu ve Cirkin", klasikleşmiş bir Western filmi olarak bilinir ve üç ana karakterin etkileyici performansları ve Sergio Leone'nin yönetmenlik tarzıyla izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Filme Yorum Yaz