Biri beni durdursun! Maske

BlackBerry izle

-

BlackBerry

7.5/ 10
1 1

BlackBerry filminin bilgileri BlackBerry

7.5
BlackBerry 7.5 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

120 Dakika

Ülke

Canada

KategoriBiyografi FilmleriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Matt Johnson

Oyuncular

Jay Baruchel, Glenn Howerton, Matt Johnson, Kelly Van der Burg, Gregory Ambrose Calderone, Laura Cilevitz, Martin Donovan, James Elliot Miniou

"BlackBerry" adlı film, "Wall Street," "Glengarry Glen Ross," "Boiler Room" ve "The Wolf of Wall Street" gibi filmlerle aynı türde olan, MoneyBro türünün bir başyapıtıdır. Filmde, ana karakterler ya karizmatik sosyopatlar ya da saf karakterlerdir ve işledikleri kapitalist sistem derin bir şekilde bozuktur ve ahlak veya vicdanı olmayan insanlara ödül verir. Ancak hikaye o kadar heyecanlı anlatılmış, performanslar o kadar izlenesi ve diyaloglar o kadar alıntılanabilir ki, sözel bir aksiyon filmi gibidir - kinetik, gerilim dolu ve bazen beklenmedik şekilde güzel ve duygusal. MoneyBro sinemasında karakterler birbirlerini vurmak, bıçaklamak veya dövmek yerine birbirlerine hakaret eder, iç bilgiye dayalı karmaşık tuzaklar kurar veya bir rakibin zayıflıklarını ve patolojilerini sömürür, haklı çıkaran terfiler ve büyük ödemeler alır ve kelepçeler takılmadan ne kadar süre devam edebileceklerini görürler. "BlackBerry"nin işletme okulu derslerinde bir ibret hikayesi olarak gösterilmesi gerektiğini iddia eden meslektaşlar görmüş olsam da, daha çok kravatlı genç adamların uzun bir gece eğlendikten sonra filmi izleyip birlikte diyalogları ezberleyene kadar geçirdiklerini hayal etmek daha kolaydır. Tarihi bir dipnot olmaya mahkum kaybedenlerin en havalı betimlemelerinden biridir ve içine çok ustaca yerleştirilmiş bir müzik listesi vardır ki, her bir şarkının önümüzdeki iki yıl içinde Fortune 500 şirketinin bir reklamında kullanılacağına emin olabilirsiniz.

Matt Johnson'ın yönettiği ve başrolde yer aldığı, Jacquie McNish ve Sean Silcoff'un iş tarihinden ilham alan "BlackBerry", sarsak ve titreyen bir el kamerası tekniğiyle çekilmiştir, bu da David Mamet tarafından konuk senaryo yazılan bir "The Office" bölümünün nasıl hissedileceğini düşündürür. Johnson ve Matthew Miller tarafından birlikte yazılan senaryonun en ilginç özelliği yapısıdır. Bize bu hikayenin başlangıcını ve sonunu gösteriyor, ancak başka bir şey göstermiyor. Orta kısmındaki noktalı virgül, filmi, bir ürünün yükselişini ve düşüşünü titizlikle takip etmenin standart oyun kitabını takip etmek yerine daha ilgi çekici bir enerjiye sahip kılıyor. Mükemmel bir TV dramasının ilk ve son bölümlerini veya "Full Metal Jacket"ın para dünyasındaki eşdeğeri gibi düşünün; sadece başlangıçta saf askerlerin eğitildiği/beyin yıkandığı ve değişimin nasıl olduğunu gösteren orta kısmı atlayan tek savaş filmidir.

Filme Yorum Yaz