Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Vortex izle

-

Vortex

7.2/ 10
1 1

Vortex filminin bilgileri Vortex

7.2
Vortex 7.2 Türkçe Dublaj 2022 1080p
Film Süresi

142 Dakika

Ülke

Belgium

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Vincent Maraval

Oyuncular

Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz, Kamel Benchemekh, Corinne Bruand, Nathalie Roubaud, Kylian Dheret, Philippe Rouyer, Jean-Pierre Bouyxou, Laurent Aknin

"Vortex," yaşlı bir çiftin hayatının son dönemlerini ele alan kişisel bir dramadır. Film, yönetmen Gaspar Noé tarafından çekilmiştir ve başrollerinde Dario Argento, Françoise Lebrun ve Alex Lutz gibi usta oyuncular yer almaktadır.

Hikaye, yaşlı bir çift olan Dario (Dario Argento) ve Elida (Françoise Lebrun) üzerinden ilerler. Çift, artık hayatlarının sonuna yaklaşmıştır ve yaşlılıkla gelen zorlukları birlikte yaşamaktadırlar. Elida Alzheimer hastalığına yakalanmıştır ve hafızasını kaybetmeye başlamıştır. Dario ise eşine bakmaktan ve ona destek olmaktan yorulmuştur. Birlikte, yaşlılık, unutkanlık ve ölümle yüzleşirler.

"Vortex," Gaspar Noé'nin kendi ölümlülüğü ve yaşlanma süreci üzerine düşündüğü kişisel bir projedir. Film, yaşlanma, aşk, kayıp ve insanın içsel dünyası gibi evrensel temaları işler. Aynı zamanda Dario Argento ve Françoise Lebrun gibi deneyimli oyuncuların etkileyici performanslarına odaklanır. Gaspar Noé'nin sıradışı sinematografisi ve hikaye anlatımı, "Vortex"i farklı kılan unsurlardan biridir. Film, izleyicilere yaşlanma ve insan ilişkileri üzerine düşünme fırsatı sunar.

Filme Yorum Yaz