"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Kötü ruh 2 izle

-

Poltergeist II: The Other Side

5.6/ 10
1 1

Kötü ruh 2 filminin bilgileri Poltergeist II: The Other Side

5.6
Kötü ruh 2 5.6 Dublaj & Altyazı 1986 1080p
Film Süresi

91 Dakika

Ülke

ABD

KategoriKorku Filmleri Yönetmen

Brian Gibson

Oyuncular

JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Heather O'Rourke, Oliver Robins, Zelda Rubinstein, Will Sampson, Julian Beck, Geraldine Fitzgerald

"Poltergeist II: The Other Side" (Türkçe: "Poltergeist II: Öteki Taraf"), 1986 yapımı bir Amerikan doğaüstü korku filmidir. Bu film, 1982'deki "Poltergeist" filmine devam niteliğindedir ve ailenin, onları ilk filmde rahatsız eden kötü ruhlarla yeniden karşılaşmasını konu alır. Filmin yönetmenliğini Brian Gibson yaparken, başrollerinde JoBeth Williams, Craig T. Nelson ve Heather O'Rourke yer alıyor. Bu filmin diğer önemli oyuncuları arasında Julian Beck ve Zelda Rubinstein bulunuyor.

Film, Freelings ailesinin paranormal olaylar sonucu evlerini kaybettikten sonraki yaşamını konu alır. Eski evlerinin yerine inşa edilen arkeolojik kazı alanında, bir dizi ölü insanın kalıntıları bulunur. Bu esnada, aile, Diane'in (JoBeth Williams) annesi ve çocukları Robbie (Oliver Robins) ve Carol Anne (Heather O'Rourke) ile birlikte yaşamaktadır.

Kazı alanında keşfedilen kalıntılar, bir zamanlar utopik bir topluluğu yönetmiş olan kötü ruhlu bir önder olan Reverend Kane (Julian Beck) dahil olmak üzere ölülerin ruhlarını serbest bırakır. Kane, aileye geri döner ve onları tehdit etmeye başlar, özellikle de genç Carol Anne'yi hedef alır.

Bununla birlikte, önceki filmdeki ruhani rehber Tangina Barrons (Zelda Rubinstein) ve Kızılderili ruhani lider Taylor (Will Sampson) da döner. Onlar, Freelings ailesine yardım etmek için geri döner ve ailenin, Kane ve diğer kötü ruhları yenebilmeleri için gereken bilgileri sağlarlar. Bu, filmdeki birçok korkutucu ve gerilim dolu sahneye yol açar.

"Poltergeist II: The Other Side", özellikle Julian Beck'in rahatsız edici performansı ve filmdeki bazı korkutucu özel efektlerle tanınır. Film, ilk film kadar olmasa da, bir dizi ödül ve adaylık kazandı ve 1980'lerin en unutulmaz korku filmlerinden biri olarak kabul edilir.

Filme Yorum Yaz