“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Soraya'yı Taşlamak izle

-

The Stoning of Soraya M.

8.0/ 10
1 1

Soraya'yı Taşlamak filminin bilgileri The Stoning of Soraya M.

8.0
Soraya'yı Taşlamak 8.0 Türkçe Dublaj 2010 1080p
Film Süresi

116 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Cyrus Nowrasteh

Oyuncular

Shohreh Aghdashloo, Jim Caviezel, Mozhan Marnò, Navid Negahban, Ali Pourtash, David Diaan, Parviz Sayyad, Vida Ghahremani

"Soraya'yı Taşlamak" (The Stoning of Soraya M.) 2008 yapımı bir drama filmidir. Film, İranlı gazeteci Freidoune Sahebjam'ın aynı adlı kitabından uyarlanmıştır ve gerçek bir hikayeyi konu almaktadır.

Filmin konusu, İran'da yaşayan bir kadın olan Soraya'nın trajik hikayesini anlatmaktadır. Soraya, zengin bir köyde yaşayan bir ev kadınıdır ve kendisi gibi zor durumda olan başka bir kadına yardım etmektedir. Ancak kocası Ali, genç bir kadınla evlenmek istemektedir ve Soraya'yı boşamak istemektedir.

Ali, Soraya'yı baştan çıkarmakla suçlamak için komplo kurar ve kasaba liderlerini de yanına çekerek Soraya'yı taşlayarak öldürmeye karar verir. Soraya'nın adalet için mücadelesi ise İran'daki yasalar ve geleneklerle çatışacaktır.

Filmin yönetmenliğini Cyrus Nowrasteh üstlenirken, başrollerinde Shohreh Aghdashloo, Mozhan Marnò, Jim Caviezel ve Navid Negahban gibi isimler yer almaktadır. Film, gerilimli ve dramatik sahneleriyle izleyicileri derinden etkilemektedir ve bir kadının maruz kaldığı zulmü ve adaletsizliği konu alarak, İran'daki kadın hakları ve insan hakları sorunlarına dikkat çekmektedir.

filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz