Hangi noktaya gelince pes denmesi gerektiğini hiç düşündün mü? Umut etmekten vazgeçip gerçekleri görmeye başlamak gerektiğinde.. 8 Mil (2002)

King of Clones izle

-

King of Clones

6.2/ 10
1 1

King of Clones filminin bilgileri King of Clones

6.2
King of Clones 6.2 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

85 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriBelgeselNetflix Filmleri Yönetmen

Aditya Thayi

Oyuncular

Hwang Woo-Suk, Paul Root Wolpe, Alex Tinson, Csillo, Alexander Ruebben, Ryu Young-joon, David Cyranoski, Sarah Chan

"King of Clones", Aditya Thayi tarafından yönetilen ve Güney Koreli bilim insanı Hwang Woo-suk'un insan embriyosunu klonladığını iddia ederek üne yükselişini ve belirli olayların ardından büyük bir düşüşünü konu alan bir tıp belgeselidir.

Belgesel, veteriner Hwang Woo-suk'un kök hücreler üzerine yaptığı çığır açan araştırmaları ve klonlama yoluyla insan embriyonik kök hücreler oluşturduğunu iddia ettiği iki yayınlanmış araştırma makalesi için aldığı büyük ünü takip ediyor. Ancak, bu ünü ne kadar hızlı kazanmışsa, araştırma metodlarının belirsizliği nedeniyle de o kadar hızlı eleştirildi ve araştırması sonunda sahte ve çok sayıda etik ihlal içerdiği kanıtlandı.

85 dakikalık "King of Clones", Hwang Woo-suk'un yükselişi ve düşüşü nedeniyle sürükleyici bir izlemeyi garantiler. Bilimsel bilgileri seyirciye anlaşılır bir şekilde aktaran film, konu hakkında hiç ilgisi olmayanlar için bile anlaşılır ve son derece ilgi çekici hale getirir.

Belgesel, Hwang'ın araştırmasını, üne yükselişini, klonlamanın olanaklarını ve nihai düşüşünü bir hikaye gibi anlatıyor. Hikaye, Hwang'ın BAE'deki liderlerin portreleri önünde durarak çalışmasını anlattığı yerden başlar ve hemen başlangıç noktasına geçer. Hikayenin anlatımı oldukça doğrusal olduğu için hikayenin hangi aşamasında olduğumuzu her zaman takip etmek çok kolaydır.

Belgesel, mülakatları, eski haber kliplerini ve video görüntülerini kullanarak hikayesini anlatır ve arka planda çok fazla şey olmadığı için dikkatiniz her zaman söylenenler üzerinde olur. Hwang'ın araştırması ise tamamen şok edici bir tartışma konusudur. Film boyunca, bu adamın hayatının çalışması parçalandı ve incelendi ve her zaman yüzünde sizi biraz rahatsız edecek bir gülümseme vardı.

Filme Yorum Yaz