'İngiltere'de bir söz vardır: Dumanın olduğu yerde ateş vardır.' James Bond- Rusya'dan Sevgilerle

The New Boy izle

-

The New Boy

5.3/ 10
1 1

The New Boy filminin bilgileri The New Boy

5.3
The New Boy 5.3 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

116 Dakika

Ülke

Australia

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Cate Blanchett

Oyuncular

Cate Blanchett, Deborah Mailman, Wayne Blair, Aswan Reid, Kenneth Radley, Laiken Woolmington, Kailem Miller, Tyrique Brady, Kyle Miller, Shane Brady

The New Boy filminde hikaye, 1940'ların ortalarında Avustralya'da geçiyor. Yerli bir çocuk olan Yeni Çocuk, polis tarafından yakalanır ve uzak bir manastıra getirilir. Bu manastır, Yerli çocuklara yönelik bir yatılı okul gibi işlemektedir.

Manastırın yöneticisi, bir rahip gibi görünse de, aslında bir yıl önce ölmüştür ve kimse ölüm nedenini bilmez. Baş rahibe olan Sister Eileen, dışarıdaki insanlara rahibin hala yaşadığını iddia eder ve bu izlenimi yaratmak için sahte mektuplar yazmaktadır. Sister Eileen, çalışmalarını ve bu aldatmacayı sürdürmesine yardımcı olan iki Yerli kişi olan "Sister Mum" ve George tarafından desteklenir. Zamanlar zor olsa da, rahibeler çocuklara bakarlar ve onları Hristiyan öğretileri ve ortak fiziksel işler yoluyla korumayı amaçlarlar. Diğer çocuklara Yerli değerler, dil veya uygulamaları hakkında hiçbir bilgi verilmez. Sonunda bu çocukların çok erken yaşta ayrılmak ve çiftlik işçisi olarak çalıştırılmak zorunda kalacaklarına inanılır.

Yeni Çocuk, diğer çocuklar arasına uyum sağlamakta zorlanır çünkü İngilizce konuşamaz ve anlayamaz ve Batı kültürüne, örneğin ayakkabı ve giyim gibi şeylere ilgi göstermez. Zaman içinde, Yeni Çocuk kendini fiziksel ve duygusal olarak ifade etmeye başlar ve herkes tarafından kabul edilir. Bu süreç boyunca, Yeni Çocuk küçük ışık topları yaratma ve hastalıktan muzdarip hayvanları ve insanları iyileştirme gibi gizemli doğaüstü yeteneklere sahip olduğu görülür.

Ancak bu dönemde gelen büyük bir çarmıhlı İsa heykeli varlığını sarsar. Yeni Çocuk, heykeli görünce ona çekilir ve onun gözlerini kırptığını görür. Yeni Çocuk, canlı yılanları İsa heykeline sunmaya başlar ve bu süreçte stigmataya başlar; diğer doğaüstü yetenekleri de karmaşık hale gelir.

Bazı insanlar bu olaylardan rahatsız olur. George, Yeni Çocuk Yerli dil konuştuğunda zaten dikkatli olduğu için onu diğerlerinden dışlar ve bu durum daha fazla kafa karışıklığına yol açar. Sister Eileen, başka bir arkadaşını iyileştirirken Yeni Çocuk'a olan güvenini yitirir ve ağır içmeye başlar. Zamanla, Yeni Çocuk'un kendisine İsa'dan bir haberci olarak gönderildiğine inanmaya başlar ve Yeni Çocuk'u vaftiz etmeye karar verir.

Hristiyanlığı tam olarak anlayamayan Yeni Çocuk, vaftizi kabul eder ve hemen doğaüstü yeteneklerinin artık kalıcı olarak yok olduğunu fark eder. Hayatına razı olan Yeni Çocuk, giyim ve ayakkabı giymeye başlar. Zafer Günü geldiğinde, yeni bir yaşamı denemeye başlar, kabul görme deneyimi yaşar, ancak geleceği belirsizdir ve kökten farklı iki dünya arasında sıkışmış bir mirasa sahiptir.

Filme Yorum Yaz