Biri beni durdursun! Maske

Suç Bende izle

-

Mon crime

6.6/ 10
1 1

Suç Bende filminin bilgileri Mon crime

6.6
Suç Bende 6.6 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

102 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriDram FilmleriGizem FilmleriKomedi FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

François Ozon

Oyuncular

Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier, Édouard Sulpice, Régis Laspalès

Suç Bende "Mon crime" adlı 2023 Fransız suç komedisi filmi, François Ozon tarafından yönetilen ve Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon ve André Dussollier gibi oyuncuların yer aldığı bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. Film, 1930'ların Fransası'nda geçmektedir ve bir aktrisin kendini savunma amaçlı işlediği cinayetten beraat ettikten sonra ün kazanmasını konu almaktadır. Film, Georges Berr ve Louis Verneuil tarafından yazılan 1934 tarihli "Mon crime" oyununa serbest bir uyarlamadır ve bu oyun daha önce True Confession (1937) ve Cross My Heart (1946) adlı iki Amerikan filme uyarlanmıştır.

Film, COVID-19 kapanmaları sırasında François Ozon tarafından tasarlandı ve "nihayetinde dayanışmanın zaferi hakkında" bir film olarak tanımladı. Ozon, "Jean Renoir geleneğinde bir oyunla sona eriyor. Ayrıca François Truffaut'nun Son Metro'suna oynak bir gönderme" olarak nitelendirdi. Isabelle Huppert'ın karakteri, aktris Sarah Bernhardt'a dayanmaktadır. Diğer etkiler arasında "1930'ların Amerikan screwball komedileri" bulunur, özellikle Ernst Lubitsch ve Frank Capra'nın filmleri ile "Amerikalılar tarafından görülen 1930'ların Paris'i, Blake Edwards'ın Victor/Victoria filmi gibi" yer almaktadır.

Çekimler, Nisan'dan Haziran 2022'ye kadar Paris ve çevresinde, Charleroi ve Brüksel, Belçika'da gerçekleştirildi. Film, kadın dayanışması temasını işlerken 1930'ların Fransası'nın atmosferini ve Amerikan komedilerinin etkileyici ögelerini bir araya getiriyor.

Filme Yorum Yaz