Biri beni durdursun! Maske

Kanunun Kuvveti izle

-

The French Connection

7.5/ 10
1 1

Kanunun Kuvveti filminin bilgileri The French Connection

7.5
Kanunun Kuvveti 7.5 Dublaj & Altyazı 1971 1080p
Film Süresi

104 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriAksiyon FilmleriGerilim FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Gerald B. Greenberg

Oyuncular

Gene Hackman, Fernando Rey, Roy Scheider, Tony Lo Bianco, Marcel Bozzuffi, Frédéric de Pasquale, Bill Hickman, Ann Rebbot, Harold Gary, Arlene Farber

"The French Connection," 1971 yapımı bir Amerikan suç drama filmidir. Film, gerçek olaylara dayanan bir hikayeyi temel alır ve New York şehrindeki uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele eden bir dedektifin hikayesini anlatır. İşte "The French Connection"ın kısa bir özeti:

Film, New York'taki uyuşturucu kaçakçılığına karşı savaşan iki dedektifi konu alır: Jimmy "Popeye" Doyle (Gene Hackman) ve Buddy "Cloudy" Russo (Roy Scheider). Dedektifler, Fransız uyuşturucu kaçakçısı Alain Charnier (Fernando Rey) ve ekibini izlemeye başlarlar.

Hikaye, uyuşturucu kaçakçılığı operasyonunun izini sürerken, Doyle ve Russo'nun suç dünyasıyla tehlikeli bir oyun oynadığını gösterir. Dedektifler, uyuşturucu kaçakçılarının New York'a getirdikleri büyük bir eroin sevkiyatını durdurmaya çalışırken, Charnier ve ekibiyle tehlikeli bir çatışma içine girerler.

"The French Connection," olay örgüsü, gerilimi ve oyunculuk performansları ile tanınır. Film, gerçekçi ve hızlı tempolu sahneleri ile dikkat çeker. Aynı zamanda, Gene Hackman'ın canlandırdığı Popeye Doyle karakteri, ona En İyi Erkek Oyuncu dalında bir Akademi Ödülü kazandırmış ve filmin klasikler arasında yer almasına katkıda bulunmuştur. Film, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele eden dedektiflerin zorlu görevlerini ve tehlikelerini anlatarak suç-drama türünün önemli bir örneğidir.

Filme Yorum Yaz