İntikam iyi bir şey değil Mathilda, unutmak daha iyi. Birini öldürdükten sonra hiçbir şey aynı kalmaz. Hayatın ebediyen değişir.' Leon: The Professional (1994)

God Forgives, I Don't izle

-

God Forgives, I Don't

6.7/ 10
1 1

God Forgives, I Don't filminin bilgileri God Forgives, I Don't

6.7
God Forgives, I Don't 6.7 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

111 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Janaya Black

Oyuncular

Robert Q Jackson, Ciarah Amaani, Michael Miles, DJ Burch, Johnathan C. Williams, Grover McCants, Tonja Brown, Kellen Lee

"God Forgives... I Don't!" (İtalyanca: "Dio perdona... io no!"), Giuseppe Colizzi tarafından yönetilen ve yazılan 1967 Spaghetti Western türünde bir filmdir. Bu film, Ace High ve Boot Hill adlı diğer iki filmle birlikte bir üçlemenin ilk bölümünü oluşturur.

Hikaye, Bill San Antonio adlı eski bir arkadaşı ve iş ortağını kart oyununda hile yapmakla suçlayan Cat ile başlar. Bill'ın adamlarından Bud, Cat'e bir tabanca fırlatır. Bill diğerlerine dışarı çıkmalarını emreder ve adamlarından Bud'a evi yakmasını söyler. Ardından ikisi silahları çekerler ve Bill yere düşer. Cat evden çıktığında, diğer adamlar Bill'ın emrini takip eder ve Cat'in gitmesine izin verir. Bill'in cenazesi düzenlenir, ancak yanmış bir ceset kimliği belirsizdir. Cenaze sonrasında çete'nin soygununun kaybolduğunu fark eder ve Bud, Cat'in parayı çaldığını söyler. Birden fazla kez çete üyeleri tarafından saldırıya uğrayan Cat, onları öldürürken, Bud ortadan kaybolur.

Bu hikaye film boyunca geriye dönüşlerle anlatılır. Filmdeki hikaye, bir kasabada ölü cesetlerle dolu bir trene dayanmaktadır. Bu tren soyulmuş ve yolcuları katledilmiştir, ancak bir tanık Bill San Antonio'yu tanır, çünkü Bill'in Cat tarafından düelloda vurulduğu düşünülüyordu. Cat, Hutch adlı eski bir arkadaşı tarafından bu bilgiyi alır, ve Hutch artık bir sigorta acentesi olarak çalışmaktadır. Cat, düelloda kullandığı silahın Bud tarafından kendisine verildiğini hatırlar. Geceyi Hutch'ın atıyla kaçarak geçirir ve Hutch'ın uzaktan izlediği bir şekilde Cat'i arar. Cat, Bill'in yeni çetesinin saklandığı yeri bulur. Eve gizlice girmeye çalışırken yakalanır, ancak Hutch tarafından kurtarılır. Hutch'ın büyük gücünü kullanarak, trenin soygunundan elde edilen altınları çalar ve onları uçurumların yanına gömerler. Ardından ikili arasında sorun çıkar, çünkü Cat'e sigorta şirketi tarafından sunulan paydan daha fazlasını istemektedir. Silahların dikkat çekebileceğini düşünerek, silahlarını kullanmadan kendi aralarında dövüşmeye karar verirler. Cat bir ağaca sallanarak defalarca Hutch'ı döver, sonunda Hutch'ı bayıltır. Hala sersemleyen Hutch, Bill ve adamlarının geldiğini görür.

İkili işkence görür, çünkü Bill, onların dayanamayacaklarını biliyor, Cat su ile işkence görürken, Hutch ise ateş ile işkence görür, ancak altınların nerede olduğunu söylemezler. Bill ve çetenin geri kalanı (gizli ortağıyla buluşmak üzere) geçici olarak ayrıldığında, Cat, Bud'a altınları nerede bulabileceğini göstermeyi önerir. Cat, altın kutusunu kazdığında, Bud onu vurmayı düşünür, ancak Cat, altın kutusunun yanında bulunan bir bıçağı fırlatır ve Bud'u öldürür.

Bill geri döndüğünde, çeteden Cat'i aramalarını ister. Bill ve iki çete üyesi, Cat'i çevreleyen Meksika köyündeki bir kantinde bulurlar. İki arkadaşı Cat tarafından vurulduktan sonra Bill, silah zoruyla altınları paylaşmayı ve Hutch'ı unutmalarını teklif eder. Bill'ın karargahında üç adamın ondan bilgi almasını beklerlerken, Hutch, ona gözcülük yapması için görevlendirdiği adamın kapısını açmayı reddeder. Tago meşgulken, Hutch bağlı olduğu tahtayı kırar ve onu yere vurur. Daha sonra adamlar içeri girmeye çalıştığında Hutch, onları kapıdan içeri girerken vurur.

Altınların bulunduğu yerde, Cat Bill ile ilk düellosunu dinamit kullanarak tekrarlamayı düşünür. Kapsül yanarken, pozisyonlarını çizmeye çalışırlar, ancak Hutch geldiğinde kesilirler. Altın kutusunu açmaya çalışan Hutch, ikisini de göz kulak olurken gizlice patlayıcıları diğer taraflara taşırlar. Tüp sürekli yanmaya devam ederken, Bill gizli bir derringer çıkarır ve Hutch'i vurur, ancak Cat tarafından fırlatılan gizli bir bıçak elini yaralar. İkisi de tabancalarını alır ve Cat, Bill'in diğer elini (silah çektiği eli) ve her iki dizini de vurur. Bill keglerin yanına sürünerek yaklaşır ve dişleriyle kapsülü koparmaya çalışırken, Cat bayılan Hutch'i korumak için onu kucaklar. Ardından büyük bir patlama meydana gelir.

Son sahnede, Hutch altın çantalarıyla bir at arabasının üzerinde ayılır. Cat, kafasından çıkartılması gereken bir kurşun olduğunu söyler ve Hutch'in bir silah tutacak kadar güçlü olduğu zaman altının akıbetini tartışacaklarını söyler. Filmin büyük bir bölümü, atların estetik bir şekilde yollar veya sularla koştuğu sanatsal görüntülerle harcanır.

Filme Yorum Yaz