'İngiltere'de bir söz vardır: Dumanın olduğu yerde ateş vardır.' James Bond- Rusya'dan Sevgilerle

Ateş Böceklerinin Mezarı izle

-

火垂るの墓

8.5/ 10
1 1

Ateş Böceklerinin Mezarı filminin bilgileri 火垂るの墓

8.5
Ateş Böceklerinin Mezarı 8.5 Dublaj & Altyazı 1988 1080p
Film Süresi

89 Dakika

Ülke

Japonya

KategoriAnimasyon FilmleriDram Filmleriİmdb Top 250Savaş Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Isao Takahata

Oyuncular

Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Yoshiko Shinohara, Akemi Yamaguchi, Kozo Hashida, Masayo Sakai, Masayo Sakai, Yoshio Matsuoka, Masahiro Kanetake, Kiyoshi Yanagawa

"Ateşböceklerinin Mezarı" (Hotaru no Haka), Japon yazar Akiyuki Nosaka tarafından yazılan aynı adlı kısa hikayeden uyarlanan 1988 yapımı bir Japon animasyon filmidir. Film, Studio Ghibli tarafından üretilmiş ve Isao Takahata tarafından yönetilmiştir. "Ateşböceklerinin Mezarı," savaşın korkunç etkilerini ve insan dayanıklılığını konu alan çarpıcı ve duygusal bir yapım olarak bilinir.

Hikaye, İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Japonya'da geçer. Film, Seita adında genç bir erkek kardeşle Setsuko adında küçük kız kardeşin yaşadıklarını anlatır. Savaşın şiddeti ve bombardımanlar sonucu evleri yok olur, anneleri hayatını kaybeder ve bu iki kardeş yetim kalır.

Seita ve Setsuko, evsiz ve aç bir şekilde hayatta kalmaya çalışırlar. Film, savaşın yıkıcı etkileri altında yaşam mücadelesi veren bu iki çocuğun hikayesini işlerken, açlık, umutsuzluk ve insanın dayanıklılığı gibi önemli temaları ele alır. Seita, Setsuko'ya umut verirken, aynı zamanda kız kardeşini savaşın dehşeti ve açlığından korumaya çalışır.

"Ateşböceklerinin Mezarı," animasyon türünde olmasına rağmen derin bir insan hikayesi sunar ve savaşın gerçek yüzünü acı bir şekilde yansıtır. Film, izleyicileri duygusal olarak etkileyen bir yapıttır ve savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini anlatırken insanın içindeki umudu ve dayanma gücünü vurgular.

Filme Yorum Yaz