Biri beni durdursun! Maske

Tatlı Dillim izle

-

Tatli Dillim

8.1/ 10
1 2

Tatlı Dillim filminin bilgileri Tatli Dillim

7.2
Tatlı Dillim 7.2 Yerli Film 1080p
Film Süresi

94 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriKomedi FilmleriRomantik filmlerYeşilçam Filmleri Yönetmen

Ertem Egilmez

Oyuncular

Tarik Akan, Filiz Akin, Hulusi Kentmen, Suna Keskin, Halit Akçatepe, Metin Akpinar, Zeki Alasya, Münir Özkul

"Tatlı Dillim", Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği ve yapımcılığını yaptığı, Sadık Şendil tarafından yazılan senaryoya sahip, romantik komedi türündeki bir Türk filmidir. 1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren filmde başrolleri Tarık Akan ve Filiz Akın paylaşmaktadır. Ayrıca, Kemal Sunal'ın sinema kariyerindeki ilk filmi olarak da önemli bir yere sahiptir.

Film, zengin bir ailenin çocuğu olan Ferit İstanbullu'nun hikayesini anlatmaktadır. Tıp okumasına rağmen en büyük tutkusu basketbol olan Ferit, köyde öğretmenlik yapan Emine'ye aşık olur. İkisi birbirlerine duygularını açıklar ve evlenmeye karar verirler. Ancak Ferit'in İstanbul'dan gelen arkadaşları, evliliklerini etkileyecek sorunlara yol açar.

Emine, Ferit'in değişen tavırları karşısında üzülür ve onu geri kazanmak için İstanbul'a gider. Burada, ikiz kardeşi Mine olarak Ferit'in karşısına çıkar ve onun hayatını değiştirmek için planlar yapar.

"Tatlı Dillim", dönemin ünlü oyuncularını bir araya getiren, romantik ve komik bir hikayeyi anlatan bir film olarak ön plana çıkar. Tarık Akan, Filiz Akın, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Münir Özkul gibi Türk sinemasının sevilen isimleri, filmde başarılı performanslarıyla izleyicileri eğlendirmiştir.

Filme Yorum Yaz