"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Köstebek izle

-

The Departed

8.2/ 10
1 1

Köstebek filminin bilgileri The Departed

8.2
Köstebek 8.2 Türkçe Dublaj 2006 1080p
Film Süresi

151 Dakika

Ülke

Hong Kong

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleriİmdb Top 250Suç Filmleri Yönetmen

Howard Shore

Oyuncular

Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg, Vera Farmiga, Martin Sheen, Ray Winstone, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Kevin Corrigan

Köstebek (The Departed), 2006 yapımı bir Amerikan suç-drama filmidir ve Martin Scorsese tarafından yönetilmiştir. Film, William Monahan tarafından yazılan senaryoya dayanmaktadır ve başrollerinde Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, ve Mark Wahlberg gibi oyuncular yer almaktadır.

Hikaye, Boston polis teşkilatı ve bir İrlanda mafyası arasındaki bir narkotiklerle mücadele operasyonuna odaklanır. Colin Sullivan (Matt Damon), çocukluğundan beri İrlanda mafyasına hizmet eden bir polistir ve organizasyonun içinde casusluk yapmaktadır. Diğer yandan, Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), polis akademisinden yeni mezun olmuş bir gençtir ve çete tarafından ajan olarak polis teşkilatına sokulur.

Film, çifte ajanların ve tehlikeli oyunların iç içe geçtiği bir hikaye sunar. Billy ve Colin, kimliklerini gizlemeye çalışırken, birbirlerinin varlığından habersizdirler. İrlanda mafyasının lideri olan Frank Costello (Jack Nicholson), polis teşkilatının içine sızan bir köstebek olduğunun farkındadır ve her iki tarafın da amansızca peşindedir.

Köstebek (The Departed), suç, ihanet ve kimlik karmaşıklıkları gibi temaları işler. Martin Scorsese'nin yönetimi ve oyuncuların performansları, filmi büyük bir başarı haline getirir. Film, En İyi Film dahil olmak üzere dört Akademi Ödülü kazanmıştır ve sinema tarihinde önemli bir yere sahiptir. Aksiyon dolu sahneleri, karakter gelişimi ve sürükleyici hikayesi ile izleyicileri etkiler. "Köstebek," suç draması türünün önde gelen örneklerinden biri olarak kabul edilir ve birçok izleyici tarafından beğenilmektedir.

Filme Yorum Yaz