“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Soysuzlar Çetesi izle

-

Inglourious Basterds

8.2/ 10
1 1

Soysuzlar Çetesi filminin bilgileri Inglourious Basterds

8.3
Soysuzlar Çetesi 8.3 Türkçe Dublaj 2009 1080p
Film Süresi

153 Dakika

Ülke

Almanya

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleriİmdb Top 250Macera FilmleriOscar Ödüllü FilmlerSavaş Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Quentin Tarantino

Oyuncular

Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Michael Fassbender, Daniel Brühl, Til Schweiger

Soysuzlar Çetesi yazar ve yönetmen Quentin Tarantino tarafından çekilen 2009 yapımı bir savaş filmidir. Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgalindeki Fransa'da alternatif bir tarih hikayesini konu alır. Brad Pitt, Christoph Waltz, Mélanie Laurent, Michael Fassbender, Diane Kruger ve Eli Roth gibi birçok ünlü oyuncuyu içeren bir ansambl kadroya sahiptir.

Hikaye: Film, farklı karakterlere ve hikayelere odaklanan çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Merkezi hikaye, Albay Aldo Raine (Brad Pitt tarafından canlandırılmıştır) tarafından yönetilen "Basterds" olarak bilinen bir grup Amerikalı Yahudi asker etrafında döner. Onların görevi Nazi işgalindeki Fransa'ya sızmak ve Alman askerleri arasında korku yayarak onları acımasızca öldürmek ve saç derilerini yüzmektir.

Aynı zamanda film, Nazi Albay Hans Landa (Christoph Waltz tarafından canlandırılmıştır) tarafından ailesinin katliamından kıl payı kurtulan Yahudi bir kadın olan Shosanna Dreyfus'un (Mélanie Laurent tarafından canlandırılmıştır) hikayesini takip ediyor. Shosanna yeni bir kimlik benimsemiş ve şimdi Paris'te bir sinema işletmektedir.

Basterds, Nazi'lere karşı gerilla savaşlarına devam ederken, Joseph Goebbels'in Paris'te düzenlediği bir film galasından haberdar olurlar. Bu etkinlik, Basterds için büyük bir suikast planı gerçekleştirme fırsatı sunar.

Film, bu hikayeleri bir araya getirerek, galada doruk noktasına ulaşan şiddet dolu bir çatışmaya yol açar.

Soysuzlar Çetesi  keskin diyalogları, unutulmaz karakterleri ve Tarantino'nun imza tarzıyla bilinir. Christoph Waltz'ın Albay Hans Landa olarak performansı ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında bir Akademi Ödülü kazandırdı.

Film, İkinci Dünya Savaşı tarihine alışılmadık ve stilize bir bakış açısı sunar, kara mizah ve intikam fantazisi unsurları içerir. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve ticari bir başarı elde etti, Quentin Tarantino'nun bir yönetmen olarak ününü artırdı.

Filme Yorum Yaz