Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı

Ölüm Kitabı izle

-

Misery

7.8/ 10
1 1

Ölüm Kitabı filminin bilgileri Misery

7.8
Ölüm Kitabı 7.8 Türkçe Dublaj 1991 1080p
Film Süresi

107 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Rob Reiner

Oyuncular

James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth, Frances Sternhagen, Lauren Bacall, Graham Jarvis, Jerry Potter, Thomas Brunelle

Ölüm Kitabı yönetmen Rob Reiner tarafından 1990 yılında çekilen ve 1991'de yayınlanan bir Amerikan gerilim filmidir. Film, Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve başrollerde James Caan ve Kathy Bates yer almıştır. Kathy Bates, filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştır.

Filmin hikayesi, başarılı bir yazar olan Paul Sheldon (James Caan) tarafından yazılan bir roman serisinin son kitabını yazmak üzere bir dağ evine gittiği bir kaza sonucu yaşadığı talihsiz bir olayla başlar. Kazadan sağ kurtulan Paul, Annie Wilkes adında bir hemşire tarafından kurtarılır. Ancak Annie, Paul'ün yazdığı son kitaptaki değişikliklerden hoşnut olmaz ve onu zorla kitabını yeniden yazmaya zorlar.

Annie, Paul'ü izole bir şekilde hapsetmeye başlar ve ona işkence eder. Paul, hayatta kalmak ve özgürlüğünü geri kazanmak için sadece Annie'nin ruh haline değil, aynı zamanda kendi yaratıcılığına da karşı bir mücadele vermek zorunda kalır.

Ölüm Kitabı gerilim ve psikolojik gerilim türlerinde bir başyapıt olarak kabul edilir ve Kathy Bates'in canlandırdığı Annie Wilkes karakteri, sinema tarihinde unutulmaz kötü karakterlerden biri olarak hatırlanır. Film, King'in eserlerinin başarılı bir uyarlaması olarak öne çıkar ve izleyicilere gerilim dolu bir deneyim sunar.

Filme Yorum Yaz