Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor. Kazablanka

Eldorado - Alles, was die Nazis hassen izle

-

Eldorado - Alles, was die Nazis hassen

6.8/ 10
1 1

Eldorado - Alles, was die Nazis hassen filminin bilgileri Eldorado - Alles, was die Nazis hassen

6.8
Eldorado - Alles, was die Nazis hassen 6.8 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

92 Dakika

Ülke

Almanya

KategoriBelgeselDram FilmleriNetflix Filmleri Yönetmen

Benjamin Cantu, Matt Lambert

Oyuncular

Eren Güvercin, Eli Otto Kappo, Antonio Lallo, Livia Matthes, Nicolo Pasetti, Luke Piplies, David Ali Rashed, Anton Rattinger

"Eldorado Everything the Nazis Hate" ya da Almanca adıyla "Eldorado Alles was die Nazis hassen", 28 Haziran 2023'te Netflix'te yayınlanan bir Alman-İngiliz belgesel filmidir. Film, Benjamin Cantu tarafından yönetildi ve Felix Kriegheim ile birlikte yazıldı. Araştırmacı ve içten yaklaşımıyla belgesel, bilgili tarihçilerin anlatımlarını içerir ve bu anlatımlar aracılığıyla, tarihin geçmişin kasvetli günleri ile günümüz modernliği arasındaki uçurumu köprüler. Bu, bize tarihin, unutulduğunda tekrarlanıp bugün bildiğimiz dünya ve insanlar üzerinde bir gölge oluşturabileceğini hatırlatır.

92 dakikalık süresiyle Netflix belgeseli, 1920'lerde Berlin'de Hitler'in iktidara yükselişini haritalandırır ve bu bağlamda, LGBTQI+ topluluğunun yaşamlarını ve sonuçta yaşadıkları kalp parçalayıcı zulmü detaylandırır.

Geride baktığımızda, Nazi tarihine bakıldığında, hangi özel bağlama dalış yaptığımız veya o zulüm yıllarına hangi lensle baktığımızdan bağımsız olarak, tüm bu anlatılarda ortak olan bir yön ve görüş, yaşam tarzlarının her yönüyle aşırı maskülen olarak tasvir edilmesidir. Sonuç olarak, bu da çok yanıltıcı bir şekilde, zehirliliğe yol açar. Netflix belgeseli, bu aşırı maskülenlik takıntısının, normatif yaşam tarzına uymayan diğerlerine karşı hassas olmalarını engelleyerek, onların kendi benlikleri olarak nefes alabilecekleri neredeyse hiçbir alan bırakmadığını inceliyor.

Bu sözleri tekrar okuduğumuzda, Nazi kelimesini bu açıklamadan çıkardığımızda, bugün LGBTQ+ topluluğuna karşı nefreti besleyen ana faktörlerden birini çok iyi bir şekilde açıkladığını hatırlatıyor. Belgeseldeki konuşmalar, izleyicinin zehirli bakış açısının bugün de sürdüğünü kabul etmesini sağlar.

Filme Yorum Yaz