Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor. Kazablanka

Take Care of Maya izle

-

Take Care of Maya

8.2/ 10
1 1

Take Care of Maya filminin bilgileri Take Care of Maya

8.2
Take Care of Maya 8.2 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

103 Dakika

Ülke

ABD

KategoriBelgeselNetflix Filmleri Yönetmen

Henry Roosevelt

"Take Care of Maya", Netflix'te bulunan bir belgesel, St. Petersburg, Florida'daki Kowalski ailesinin hikayesini anlatıyor. 2016 yılında, 10 yaşındaki kızları Maya, aşırı ağrı nedeniyle pediatrik acil servise yetiştirildi. Sonrasında Maya, üç ay boyunca devlet tarafından verilen bir koruma emriyle hastanede tutuldu ve ebeveynleri tıbbi çocuk istismarı ile suçlandı.

Film, temel olarak olayları ve sonrasını Kowalski ailesinin bakış açısından sunuyor, mahkeme ifadelerinden, babanın anılarından ve Maya'nın annesinden gelen video, ses ve yazılı kayıtlardan yararlanıyor. Ancak belgesel, dikkat çekicilik amacıyla gerilimi önceliklendirerek derinlemesine analizden ödün veren bir yaklaşım benimsemektedir. Her dakika gerilim dolu olup, sahnelerin aydınlatmak yerine skandal yaratmayı amaçladığı hissedilir.

Bu yaklaşımda kaybedilen şey, Kowalski ailesinin sorunlarına yol açan koşulları ayrıntılı bir şekilde analiz etmek için gerekli olan titizlik ve perspektiftir. Örneğin, film Florida'daki hastaneler ile onlara hizmet veren özelleştirilmiş çocuk refahı şirketleri arasındaki ilişkiyi sadece anımsatır, ancak derinlemesine incelemekten kaçınır. Sonuç olarak, "Take Care of Maya", Kowalski ailesinin derin travmalarından anlamlı içgörüler elde etmek için gereken hassasiyet ve perspektiften yoksun, zorlu bir izleme deneyimi sunmaktadır.

Filme Yorum Yaz