"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Parazit izle

-

The Thaw

5.6/ 10
1 1

Parazit filminin bilgileri The Thaw

5.2
Parazit 5.2 Türkçe Dublaj 2010 1080p
Film Süresi

94 Dakika

Ülke

ABD

KategoriBilim-Kurgu FilmleriGerilim FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Mark A. Lewis

Oyuncular

Val Kilmer, Martha MacIsaac, Aaron Ashmore, Kyle Schmid, Steph Song, Anne Marie DeLuise, Viv Leacock, Peter Kelamis

"The Thaw," 2009 yapımı bir bilim kurgu ve korku filmidir. Film, yönetmen Mark A. Lewis tarafından yönetilmiş ve yazılmıştır. İşte filmin geniş özeti:

Hikaye, kuzey kutbundaki bir bilim araştırma istasyonunda başlar. Bu izole istasyonda, Dr. David Kruipen (Val Kilmer) adında bir bilim adamı, ölü balina cesetleri üzerinde yaptığı incelemeler sırasında eski bir bilim adamının günlüğünü bulur. Günlükte, iklim değişikliğinin etkisiyle buzların erimesi sonucu ortaya çıkan bir parazitin tehlikesinden bahsedilmektedir.

Dr. Kruipen ve öğrencisi Adam (Kyle Schmid), buldukları günlüğü yakından incelemeye karar verirler ve bu parazitin canavarvari sonuçlar yarattığına inanırlar. İklim değişikliği ve buzulların erimesi, bu parazitin binlerce yıl boyunca donmuş olan cesetleri serbest bırakmasına neden olmuştur. Bu parazit, insanları dondurarak uyutur ve daha sonra canavarca bir şekilde hareket etmelerine neden olur.

Dr. Kruipen, istasyonun yakınında bulunan öğrenci grubuna bu tehdidi anlatır ve onları uyarır. Ancak bir kazara dışarıdan gelen bir kuş, parazitin yayılmasına neden olur ve öğrencilerden biri ilk kurban olur. Daha sonra, parazit hızla diğer öğrencilere de bulaşır ve korkunç sonuçlar doğurur.

Grup, iletişimleri kesilmiş ve karantinaya alınmış bir şekilde dış dünyayla bağlantılarını kaybeder. Bu sırada, Dr. Kruipen ve öğrencileri, hem parazitin etkileriyle mücadele etmek hem de dışarıdaki tehlike ile başa çıkmak zorunda kalır. İklim değişikliği ve insan etkisiyle oluşan bu felaketin sonuçlarıyla yüzleşirler.

Film, izleyicilere hem korku hem de çevresel temaları işleyen gerilim dolu bir deneyim sunar. Ekip, parazitin tehlikelerini anlamaya çalışırken, kendi hayatta kalma mücadeleleriyle de karşı karşıyadır. "The Thaw," izleyicilere doğanın dengesizliği ve iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri konularında düşündürücü bir hikaye sunar.

Filme Yorum Yaz