Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir... V For Vendetta

Navaron'un Topları izle

-

The Guns of Navarone

7.5/ 10
1 1

Navaron'un Topları filminin bilgileri The Guns of Navarone

7.5
Navaron'un Topları 7.5 Türkçe Dublaj 1971 1080p
Film Süresi

158 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

J. Lee Thompson

Oyuncular

David Niven, Gregory Peck, Anthony Quinn, Anthony Quayle, Stanley Baker, James Darren, Irene Papas, Gia Scala

"Navarone'nun Silahları", Alistair MacLean'in 1957 tarihli aynı isimli romanına dayanan Carl Foreman'ın senaryosundan J. Lee Thompson tarafından yönetilen 1961 yapımı bir macera savaş filmidir. Foreman aynı zamanda filmin yapımcısıdır. Filmde Gregory Peck, David Niven ve Anthony Quinn başrolleri paylaşırken, Stanley Baker, Anthony Quayle, Irene Papas, Gia Scala, James Darren ve Richard Harris da filmde yer alıyor. Kitap ve film, Ege Denizi'ndeki Müttefik donanma gemilerini tehdit eden, aşılmaz bir Alman kalesini yok etmek için bir Müttefik komando biriminin çabalarını konu alıyor.

Konu

1943'te, Mihver güçleri, askeri güçlerini sergilemek ve tarafsız Türkiye'yi onlara katılmaya ikna etmek için Leros adasında mahsur kalan 2.000 İngiliz askerine bir saldırı planlıyor. Royal Navy'nin kurtarma çabaları, yakındaki (kurgusal) Navarone Adası'ndaki iki büyük radar yönlendirmeli top tarafından engelleniyor. Hava bombardımanı çabaları başarısız olduğunda, Müttefik İstihbaratı, Navarone'ye sızmak ve topları yok etmek için bir komando birimi toplar. Major Roy Franklin liderliğindeki ekip, ünlü bir casus ve Uzun Menzilli Çöl Grubu'nun (LRDG) bir subayı olan Kaptan Keith Mallory; Yunan Ordusu'ndan Albay Andrea Stavros; Franklin'in en iyi arkadaşı ve eski kimya öğretmeni olan patlayıcı uzmanı Çavuş Miller; Navarone yerlisi Greco-American Spyros Pappadimos; ve mühendis ve uzman bıçak savaşçısı olan "Barcelona'nın Kasabı" Brown'dan oluşur.

Yıpranmış bir balıkçı teknesinde Yunan balıkçıları gibi kılık değiştiren ekip, Ege Denizi'ni geçerler ve onları durduran bir Alman devriye botunun mürettebatını başarıyla alt ederler. Seyahatin ilerleyen aşamalarında, Mallory, Stavros'un savaştan sonra onu öldürmeyi yemin ettiğini Franklin'e itiraf eder çünkü Mallory, Stavros'un karısı ve çocuklarının ölümünden dolaylı olarak sorumludur. Bir fırtına sırasında Navarone sahilinde gemi enkazına dönüştükten sonra, deneyimli dağcı Mallory, ekibin bir uçurumu tırmanmasına liderlik eder, bu sırada Franklin bacağını ağır bir şekilde incitir. Dağlarda barınırken, Mallory Franklin'in intihar etmesini engeller ve ona misyonlarının sadece bir oyalama olduğunu ve asıl deniz saldırısının kıyıya yapılacağını söyler. İki yerel direniş savaşçısı olan Spyros'un kız kardeşi Maria ve Almanlar tarafından bir zamanlar yakalanıp işkence gören ve sonra kaçan Anna ile buluşurlar.

Filme Yorum Yaz