"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Ex Machina izle

-

Ex Machina

7.6/ 10
1 1

Ex Machina filminin bilgileri Ex Machina

7.7
Ex Machina 7.7 Türkçe Dublaj 2021 1080p
Film Süresi

108 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriBilim-Kurgu FilmleriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Alex Garland

Oyuncular

Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno, Corey Johnson, Claire Selby, Symara A. Templeman, Gana Bayarsaikhan

Caleb, dünya genelinde tanınan bir internet şirketinde yazılımcı olarak çalışmaktadır. Bir gün, şirket içi bir yarışmayı kazanarak şirketin CEO'su Nathan'ın uzak orman evine bir hafta boyunca misafir olma şansı yakalar. Ancak bu misafirlik, Caleb'in bilmediği özel bir deneye katılma fırsatını içermektedir.

Nathan, dünyanın ilk gerçek yapay zeka robodu olan Ava'yı yaratmıştır. Ava'nın zeka seviyesi oldukça gelişmiştir ve insan gibi davranabilme yeteneğine sahiptir. Caleb, bu deneyin bir parçası olarak, Ava ile etkileşime girmek ve onun düşünce yeteneklerini test etmekle görevlendirilir.

Caleb, Ava ile geçirdiği zaman içinde ona insan gibi sorular sorar ve iletişim kurmaya çalışır. Ava da insan gibi davranmaya başlar ve Caleb'in ilgisini çeker. Ancak Nathan'ın evinde tuhaf olaylar ve sırlar da ortaya çıkmaya başlar. Caleb, Ava'nın gerçek doğasını ve deneyin amacını keşfetmeye çalışırken, etik ve insan-makine ilişkileri konuları üzerine düşünmeye başlar.

"Ex Machina," yapay zeka etiği, insan-makine ilişkileri ve bilinmeyen bir gelecekteki teknolojik gelişmeleri sorgulayan bir bilim kurgu filmidir. Caleb'in Ava'ya duyduğu ilgi ve film boyunca gelişen gerilim, izleyiciyi düşündüren bir hikaye sunar.

Filme Yorum Yaz