"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Diriliş izle

-

The Revenant

7.5/ 10
1 1

Diriliş filminin bilgileri The Revenant

7.5
Diriliş 7.5 Türkçe Dublaj 2015 1080p
Film Süresi

157 Dakika

Ülke

Kanada

KategoriDram FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Steve Golin

Oyuncular

Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck, Duane Howard, Arthur RedCloud, Melaw Nakehk'o, Grace Dove, Lukas Haas

Hugh Glass, 19. yüzyılda Kuzey Amerika'nın vahşi doğasında kürkleri için hayvanları avlayan bir tuzakçıdır. Glass ve ekibi, hem yerli Kızılderililerin hem de Fransız birliklerinin tehlikesi altında oldukları bir bölgede avlanmaktadır. Bir av sırasında, Glass bir boz ayı tarafından ölümcül şekilde yaralanır.

Yaralı ve hayatta kalmak için güçlü bir isteği olan Glass, ekibi tarafından ölüme terk edilir. Ancak Glass, yaşam savaşı vererek yaralarını iyileştirmeye başlar. Aynı zamanda intikam duygusuyla yanmaktadır çünkü ekibi onu terk ettiği sırada çok sevdiği oğlu da öldürülmüştür.

Glass, vahşi doğada hayatta kalmak ve intikamını almak için zorlu bir yolculuğa başlar. Bu yolculuk sırasında doğanın güzellikleri ve vahşiliği ile karşılaşır. Film, insanın doğaya karşı mücadelesini, dayanma gücünü ve intikam arzusunu anlatır.

"The Revenant," 2016 Oscar Ödülleri'nde En İyi Aktör (Leonardo DiCaprio), En İyi Yönetmen (Alejandro González Iñárritu) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Emmanuel Lubezki) gibi önemli kategorilerde ödüller kazanarak büyük bir başarı elde etti. Aynı zamanda görsel açıdan etkileyici sahneleri ve vahşi doğayı göstermesiyle de dikkat çekti.

Filme Yorum Yaz