Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı
6.6/ 10
1 1

Hayat filminin bilgileri Life

6.6
Hayat 6.6 Dublaj & Altyazı 2017 1080p
Film Süresi

104 Dakika

Ülke

ABD

KategoriBilim-Kurgu FilmleriGerilim FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Daniel Espinosa

Oyuncular

Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dykhovichnaya, Ariyon Bakare, Jesus Del Orden, Allen McLean

"Hayat" adlı 2017 yapımı bilim kurgu ve gerilim filmi, uluslararası bir uzay istasyonunda yaşanan olayları konu ediniyor. İstasyondaki altı kişilik mürettebat, Mars'tan getirilen bir örnek üzerinde yaptıkları araştırmalar sırasında, uzaydaki ilk canlı organizmayla karşılaşırlar. Bu organizma, önce çok sevimli ve masum görünse de, zamanla öngörülemeyen bir şekilde büyüyerek hem mürettebatın hem de dünyanın geleceğini tehdit etmeye başlar.

Mürettebatın lideri olan Kaptan David Jordan (Jake Gyllenhaal), Mars'tan getirilen bu canlı organizmayı incelemeye başlar. Ancak zamanla organizmanın, kendisini savunmak için saldırgan bir hale geldiği ortaya çıkar. Diğer mürettebat üyeleri Miranda (Rebecca Ferguson), Roy (Ryan Reynolds), Sho (Hiroyuki Sanada), Hugh (Ariyon Bakare) ve Ekaterina (Olga Dihovichnaya), canlı organizmanın gücünün farkına varır ve onunla mücadele etmeye çalışırlar.

Ancak her geçen dakika, organizmanın daha da güçlenmesi ve mürettebatın daha da zor durumda kalmasıyla sonuçlanır. İstasyondan kaçmak için ellerinden geleni yapmaları gereken mürettebatın karşılaştığı engeller ve aldıkları riskler, film boyunca gerilimin doruk noktasına çıkmasını sağlar.

Filmin sonunda, mürettebatın başına gelenlerin aslında Mars'ta hayat bulduğunu açıklayan bir final twisti yer alır. Bu durum, dünyanın organizmadan kaynaklı bir tehditle karşı karşıya olduğunu gösterir.

"Life", sürükleyici senaryosu ve başarılı oyunculukları ile dikkat çeken bir bilim kurgu ve gerilim filmidir.

Filme Yorum Yaz