Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Anthropoid izle

-

Anthropoid

7.1/ 10
1 1

Anthropoid filminin bilgileri Anthropoid

7.2
Anthropoid 7.2 Türkçe Dublaj 2017 1080p
Film Süresi

120 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriAksiyon FilmleriBiyografi FilmleriDram FilmleriGerilim FilmleriSavaş FilmleriTarih Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Sean Ellis

Oyuncular

Jamie Dornan, Cillian Murphy, Brian Caspe, Karel Hermánek Jr., Sára Arnsteinová, Hana Frejková, Sean Mahon, Jan Hájek

"Anthropoid," 2016 yapımı bir savaş draması ve gerilim filmidir. Film, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın işgal ettiği Çekoslovakya'da gerçekleşen gerçek olaylardan esinlenmiştir. Film, Jozef Gabčík ve Jan Kubiš adlı iki Çek direniş savaşçısının, Reinhard Heydrich adlı Nazi subayını suikast düzenlemeye çalışmalarını anlatır.

Filmin başrollerinde Cillian Murphy (Jozef Gabčík) ve Jamie Dornan (Jan Kubiš) yer almaktadır. Jozef ve Jan, İngiliz SOE (Special Operations Executive) tarafından görevlendirilmişlerdir ve Çekoslovakya'ya dönerek Heydrich'i öldürmeye çalışacaklardır. Heydrich, Nazi Almanyası'nın Çekoslovakya'daki Reichsprotektor'üdür ve "Heydrich'in öldürülmesi" operasyonu, onun hedef alınmasıyla başlar.

Filmin gerilim dolu hikayesi, Heydrich'in güçlü ve zalim karakterini ve Jozef ve Jan'ın tehlikeli görevlerini vurgular. Çek direnişçiler, Heydrich'e suikast düzenleme görevini yerine getirme konusunda büyük risklerle karşı karşıya kalırken, film bu olayların gerçekçi ve dramatik bir şekilde anlatılmasına odaklanır.

"Anthropoid," gerçek tarihsel olaylardan esinlenmiş bir savaş filmi olarak, izleyicilere tarihsel bir perspektif sunar ve gerilim dolu bir hikaye anlatır. Film, direnişin cesaretini ve fedakarlığını vurgularken, II. Dünya Savaşı dönemine ait atmosferi ve gerilimi başarılı bir şekilde yansıtmaktadır.

Filme Yorum Yaz