"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Selvi Boylum Al Yazmalım izle

-

Selvi Boylum Al Yazmalim

8.5/ 10
1 1

Selvi Boylum Al Yazmalım filminin bilgileri Selvi Boylum Al Yazmalim

8.5
Selvi Boylum Al Yazmalım 8.5 Yerli Film 1080p
Film Süresi

90 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriRomantik filmlerYeşilçam Filmleri Yönetmen

Atif Yilmaz

Oyuncular

Türkan Soray, Kadir Inanir, Ahmet Mekin, Hülya Tuglu, Cengiz Sezici, Nurhan Nur, Ihsan Yüce, Elif Inci

"Selvi Boylum Al Yazmalım", 1977 yapımı Türk romantik dram filmidir. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz üstlenmiştir. Film, Aşık Veysel'in aynı adı taşıyan türküsünden esinlenmiştir.

Film, Cingöz ve Aslı'nın aşk hikayesini anlatır. Cingöz, genç, özgür ruhlu ve hayat dolu bir adamdır. Aslı ise sessiz, içine kapanık bir genç kızdır. İkisi de farklı sosyal sınıflardan gelirler. Cingöz, eğlence düşkünü bir sokak müzisyeni olarak geçimini sağlarken, Aslı ise varlıklı bir ailenin kızıdır.

Cingöz ve Aslı, bir tesadüf sonucu karşılaşır ve aralarında bir çekim oluşur. Birbirlerine olan aşkları, toplumsal engeller ve aile baskısıyla dolu bir çatışma içine girer. Aslı'nın ailesi, Cingöz'ü kabul etmez ve onların ayrılmalarını ister. Ancak Cingöz ve Aslı, birbirlerine olan sevgileriyle mücadele ederler ve birlikte olmak için savaşırlar.

Film, aşkın engellere rağmen nasıl güçlü kalabileceğini ve insanların toplumsal beklentilere karşı nasıl direnebileceğini anlatır. Cingöz ve Aslı'nın arasındaki tutkulu aşk, izleyicilere duygusal bir yolculuk sunar. Film, aynı zamanda Türkiye'nin sosyal ve kültürel dokusunu yansıtırken, aşkın evrensel gücünü vurgular.

"Selvi Boylum Al Yazmalım", etkileyici performansları, dokunaklı hikayesi ve müzikal atmosferiyle Türk sinemasının unutulmaz yapıtlarından biridir. İnsan ilişkilerini derinlemesine ele alan film, izleyicilere aşk, tutku, fedakarlık ve toplumsal baskılarla dolu bir yolculuk sunar.

Filme Yorum Yaz