"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

Çığlık 2 izle

-

Scream 2

6.5/ 10
1 1

Çığlık 2 filminin bilgileri Scream 2

6.5
Çığlık 2 6.5 Türkçe Dublaj 1997 1080p
Film Süresi

120 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriGizem FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Cathy Konrad

Oyuncular

Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Jerry O'Connell, Timothy Olyphant, Jamie Kennedy, Laurie Metcalf, Elise Neal, Sarah Michelle Gellar, Liev Schreiber

Çığlık 2  Wes Craven tarafından yönetilen ve 1997 yılında yayınlanan bir Amerikan korku filmidir. Orijinal "Scream" filminin devamıdır ve aynı karakterlere odaklanmaktadır.

Film, Sidney Prescott'ın yaşadığı korku dolu olayların ardından özel bir üniversiteye gitmesiyle başlar. Ancak Sidney'nin geçmişi onu hala takip etmektedir ve bir seri katil yeniden ortaya çıkar. Katil, Sidney'i hedef alır ve etrafındaki insanları öldürmeye başlar.

Sidney, bu korkunç olayların ardındaki sırları çözmeye çalışırken, eski arkadaşlarından birçoğu da tehlike altındadır. Film, bir yandan korku sahneleriyle gerilimi artırırken, diğer yandan korku filmlerinin ve devam filmlerinin türsel özelliklerini sorgular.

Çığlık 2 orijinal filmde olduğu gibi korku türünün kurallarıyla oynar ve izleyiciye sık sık beklenmedik sürprizler sunar. Korku hayranları için keyifli bir devam filmi olarak kabul edilir ve orijinal filmin başarısını sürdürmeyi başarmıştır.

Filme Yorum Yaz