"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Yürüyen Şato izle

-

Hauru no ugoku shiro

8.4/ 10
1 1

Yürüyen Şato filminin bilgileri Hauru no ugoku shiro

8.2
Yürüyen Şato 8.2 Dublaj & Altyazı 2006 1080p
Film Süresi

119 Dakika

Ülke

Japonya

KategoriAile FilmleriAnimasyon FilmleriFantastik Filmlerİmdb Top 250Macera Filmleri Yönetmen

Hayao Miyazaki

Oyuncular

Chieko Baishô, Takuya Kimura, Tatsuya Gashûin, Akihiro Miwa, Ryunosuke Kamiki, Mitsunori Isaki, Yô Ôizumi, Akio Ôtsuka

Sophie, sıradan bir genç kızken, şeytani bir cadının lanetiyle karşılaşarak doksan yaşında bir kadına dönüşür. Artık yaşlanmış ve tanınmaz bir hale gelmiştir, bu durum onu büyük bir umutsuzluğa sürükler ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalır. Sophie'nin yolu, yürüyen bir şatoda yaşayan büyücü Howl ile kesişir.

Howl'un şatosunda yaşayan cinlerden biri de aynı lanetle karşı karşıyadır. Sophie ve cin, ortak bir amacı paylaşarak bir araya gelirler: kendilerine yapılan kara büyünün etkilerini ortadan kaldırmak. Ancak, bu sırada ülkenin dışında bir savaş patlak verir ve birlik ve beraberliği tehdit eder.

Sophie ve cin, sadece kendi lanetlerini değil, aynı zamanda ülkelerini kurtarmak için mücadele etmek zorunda kalırlar. Zorlu bir serüvenin içinde, hem kendi yaşamlarını hem de ülkelerini kurtarmak adına büyülü güçlerini birleştirirler. Aynı zamanda, içsel güçlerini ve dostluğun gücünü keşfederler. Bu fantastik hikaye, umutsuzluğun ortasında bile insanın içindeki gücü bulabilme ve sevdikleri için savaşma temasını işler.

Filme Yorum Yaz