"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Ölüm Atlısı izle

-

Da uomo a uomo

7.0/ 10
1 1

Ölüm Atlısı filminin bilgileri Da uomo a uomo

7.1
Ölüm Atlısı 7.1 Türkçe Dublaj 1970 1080p
Film Süresi

120 Dakika

Ülke

İtalya

KategoriDram FilmleriWestern Filmleri Yönetmen

Giulio Petroni

Oyuncular

Lee Van Cleef, John Phillip Law, Mario Brega, Luigi Pistilli, Anthony Dawson, José Torres, Franco Balducci, Bruno Corazzari

Ölüm Atlısı  "Da Uomo a Uomo," 1967 yılında yönetmen Sergio Sollima tarafından çekilen İtalyan bir western filmidir. İngilizce adı "Death Rides a Horse" olarak da bilinir. Film, klasik bir "spaghetti western" olarak kabul edilir ve dönemin ünlü oyuncularından Lee Van Cleef ve John Phillip Law'i başrollerinde bulundurur.

Hikaye, genç bir adamın ailesinin ölümünün intikamını almak için yıllar sonra bir silahşörle işbirliği yapmasını konu alır. Ana karakterimiz, çocukluğunda ailesinin ölümüne tanık olan ve bunun intikamını almaya kararlı olan Bill (John Phillip Law) adlı bir gençtir. Ailesinin öldüğü olayı soruştururken, eski bir suçlu olan Ryan (Lee Van Cleef) ile karşılaşır. Ryan da intikam arayışındadır ve ikisi birlikte hareket etmeye karar verir.

Bill ve Ryan, intikam peşindeki bu tehlikeli yolculukta birbirlerine yardım ederler ve yıllar önce onları öldürenlerin peşine düşerler. Film, Western türünün klasik öğelerini içerirken, karakterlerin ve hikayenin karmaşıklığı ile dikkat çeker. Ayrıca film, Ennio Morricone tarafından bestelenen unutulmaz bir müzik skoruna sahiptir.

Ölüm Atlısı  "Da Uomo a Uomo" veya "Death Rides a Horse," spaghetti western türünü sevenler için klasik bir yapıttır ve Lee Van Cleef ve John Phillip Law'in performanslarına odaklanırken intikam temasını işler.

 
Filme Yorum Yaz